Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ξεκινησε το πατρινό καρναβάλι

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2011

Πυροτεχνήματα, μουσική, χορός και εκπλήξεις στην πλατεία Γεωργίου.

Ξεκινησαν οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με την καθιερωμένη τελετή στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, και πολύ μουσική είναι τα στοιχεία  χαρακτηρίζουν την τελετή έναρξης, μετατρέποντας ταυτόχρονα την πλατεία Γεωργίου σε μια τεράστια πίστα χορού.
Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο δήμος, έγινε σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων». Η δράση  ξεκίνησε με τον τελάλη πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο. Όταν έφτασε στην πλατεία Γεωργίου, σταμάτησε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Εκείνη την στιγμή έσβήσαν τα φώτα ακούστηκε ο ήχος από δυο ντραμς, που ήταν τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου. Το θέατρο ήταν φωτισμένο με εντυπωσιακά χρώματα και ο κεντρικός προβολέας έπεσε πάνω στον τελάλη, που ανάγγειλε την έναρξη του καρναβαλιού
Στην συνέχεια η δράση μεταφερθηκε στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, όπου  εμφανίστηκαν οι δυο παρουσιαστές της εκδήλωσης, Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης. Μέσα από έναν καρναβαλικό διάλογο με ατάκες και χιούμορ, προετοίμασαν την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2011, που κήρυξε αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.
Κατόπιν εμφανίστει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συνοδευόμενος από την Μπάντα του Δήμου και καρναβαλιστές, ενώ καταιγισμός πυροτεχνημάτων προσέφεραν ξεχωριστό χρώμα και θέαμα. Επίσης κατά την διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με ανοικτή γιορτή στην πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου