Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ευθύνες σε τρεις πολιτικούς

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2011
Κι ενώ η υπόθεση της Siemens είναι ακόμη «ζεστή», προκαλώντας έντονες συζητήσεις και αμφισβητήσεις, νέες αποκαλύψεις φαίνεται ότι έρχονται να προστεθούν σύντομα αναφορικά με «περίεργες» υποθέσεις. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η αλυσίδα δεν έχει τελειωμό. Στους εξοπλισμούς και σε συγκεκριμένες συμβάσεις επικεντρώνονται αυτήν τη φορά οι συντονισμένες έρευνες των ελεγκτικών αρχών, που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, αποκαλύπτοντας αθέμιτες πρακτικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τα εξοπλιστικά -και συγκεκριμένα για την αγορά των υποβρυχίων και των φρεγατών- έχουν προκύψει ευθύνες πρώην υπουργών που ανήκουν και στα δύο μεγάλα κόμματα. Πρόκειται για τρεις πολιτικούς που διετέλεσαν υπουργοί στο Εθνικής Αμυνας, για τους οποίους οι έρευνες έχουν καταδείξει σοβαρές ευθύνες.
Πληροφορίες της «Κ», από έγκυρη πηγή, αναφέρουν πως οι ευθύνες των τριών υπουργών θα περιγράφονται με λεπτομέρειες στο πόρισμα που ήδη ετοιμάζεται από το ΣΔΟΕ και θα παραδοθεί, το αργότερο σε δύο μήνες, στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Συγκεκριμένα, από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί ποσά που ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ για πληρωμές προμηθειών, μόνο για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ αντίστοιχα ποσά έχουν βρεθεί και στην έρευνα για τις φρεγάτες. Δικαστικές πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο των ερευνών μιλούν «για παράνομες πληρωμές» και δεν αποκλείουν ο φάκελος της δικογραφίας που θα σχηματιστεί για τους πρώην υπουργούς να οδηγήσει σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Και ενώ για τα εξοπλιστικά οι έρευνες έχουν πια δρομολογηθεί, σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι έλεγχοι και για άλλους πρώην υπουργούς και βουλευτές, τουλάχιστον πέντε, όπως αποκάλυψε πριν από δύο εβδομάδες η «Κ». Σύμφωνα με πληροφορίες, για όλους ανεξαιρέτως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ιδιαίτερα για γνωστό δημόσιο πρόσωπο, που πέρασε από σημαντικά κυβερνητικά -και όχι μόνο- πόστα κατά τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες έχουν πλέον επικεντρωθεί σε σημαντικά ευρήματα, τα οποία προέκυψαν από τον έλεγχο κινητής και ακίνητης περιουσίας συγγενικών του προσώπων.
Συγκεκριμένα, μπορεί ο έλεγχος που έγινε στην προσωπική του περιουσία να μην απέδωσε, όμως τα ευρήματα είναι σημαντικά, όπως δήλωνε αρμόδια πηγή, για τα συγγενικά του πρόσωπα και το ζητούμενο πλέον είναι ποια η σχέση του ιδίου με όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και για έτερο πολιτικό, που κυριάρχησε για δεκαετίες στην πολιτική ζωή και ελέγχεται από πολλές πλευρές για την απόκτηση, πρόσφατα, κατοικίας σε ακριβή περιοχή της Αθήνας. Ο κύβος ερρίφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη θετική απάντηση που έδωσαν οι αμερικανικές αρχές, στις οποίες είχε υποβληθεί αίτημα για την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων για μια εξωχώρια εταιρεία που υπήρξε ιδιοκτήτης της κατοικίας για την απόκτηση της οποίας ελέγχεται ο εν λόγω πολιτικός. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με άλλα, που οι ελεγκτικές αρχές αναμένουν και για μια ακόμη εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, «δένουν» την υπόθεση και, όπως δήλωνε αρμόδια πηγή στην «Κ», «η αλήθεια σύντομα θα λάμψει».
Στο στόχαστρο, τέλος, των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται ήδη όχι μόνον πολιτικοί, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες, που ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις και ξέπλυμα. Ηδη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο έλεγχος εστιάζεται σε τρεις, ενώ αναμένεται η λίστα με τους ελεγχομένους να αυξηθεί...

Πηγή: Καθημερινή, Ιωαννας Mανδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου