Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ, Βουλευτής Ηλείας (ΠΑΣΟΚ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura»

Στην προσθήκη μεταβατικής διάταξης στο σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα , με την οποία να δίνεται μια χρονική αναβολή στην προτεινόμενη αύξηση της αρτιότητας, συμφώνησε ο βουλευτής του Νομού μας Μιχάλης Κατρίνης στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος. Τη διάταξη δεσμεύτηκε να φέρει η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως τονίζει σχετικά ο κ. Κατρίνης με το προωθημένο Ν/Σ στις περιοχές NATURA, οι οποίες καλύπτουν μεγάλο ποσοστό στο Ν. Ηλείας , αυξάνεται η αρτιότητα των εκτός σχεδίου οικοπέδων από τα 4 στρέμματα στα 10.
Με αυτό τον τρόπο και παρά τις οικολογικές ευαισθησίες όλων μας, νομοθετείται η αναπτυξιακή προσπάθεια αφού ουσιαστικά αποκλείεται η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή για τους μικροϊδιοκτήτες .
Καμία αγροτουριστική και κτηνοτροφική μονάδα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί, καθώς θα εμπίπτει στη νέα ρύθμιση του νόμου, με αποτέλεσμα οι όποιοι επενδυτές να φοβούνται να επενδύσουν στην περιφέρεια. Όλα αυτά , μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά περίοδο κατά την οποία η περιφέρεια χρειάζεται νέες θαρραλέες επενδύσεις.
Δεδομένου ότι το 70% των Natura δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς (λ.χ εθνικό πάρκο ή δασικούς χάρτες), η προστασία τους σήμερα στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά «στα χαρτιά» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η όποια ανάπτυξη έρχεται σε αντίθεση με το περιβάλλον.
Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και εφόσον δεν παραβιάζεται αιγιαλός ή δασική έκταση - σχολιάζει ο κ. Κατρίνης – θα πρέπει να επιτρέπονται ζώνες ήπιας ανάπτυξης , προκειμένου να υπάρχει και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη , φιλική προς το περιβάλλον.
Επίσης κάθε προτεινόμενη διάταξη θα πρέπει να μην έχει οριζόντιο χαρακτήρα σε όλη τη χώρα αλλά να βασίζεται σε τεκμηριωμένες μελέτες ανά περιοχή που θα σέβονται τα τοπικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων αλλά θα ευνοούν την ήπια ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου