Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σαλί Μπερίσα: «Η Αλβανία δεν θα γίνει Τυνησία»

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2011
Η Αλβανία δεν θα γίνει Τυνησία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα μετά την αιματηρή διαδήλωση που άφησε χθες τρεις νεκρούς διαδηλωτές σε συγκρούσεις με αστυνομικούς. «Τα μπάσταρδα παιδιά των δικών μας Μπεν Αλί της Αλβανίας οραματίζονται σενάρια τύπου Τυνησίας για εσάς, πολίτες της Αλβανίας» είπε αναφερόμενος στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση. «Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την εξουσία με βίαια μέσα στη χώρα μας» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αλβανία, αλλά ούτε και να ανεχθεί άλλη βία.
Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης κατέβηκαν στους δρόμους στα Τίρανα ζητώντας την άμεση διοργάνωση εκλογών διότι θεωρούν ότι εκείνες του 2009, τις οποίες κέρδισε με μικρή πλειοψηφία το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα, ήταν νοθευμένες. Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντι Ράμα κατηγόρησε την Αστυνομία ότι δεν συμπεριφέρθηκε με επαγγελματισμό και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πάψει να παρασέρνει την αλβανική κοινωνία όλο και πιο βαθιά στο αδιέξοδο». Νέες διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα.
Στην Ουάσιγκτον οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη λύπη τους για τις βιαιότητες που ξέσπασαν στην Αλβανία, καταδικάζοντας τη «χρήση της προκλητικής ρητορικής» στον πολιτικό διάλογο. «Καταδικάζουμε τη βία στα Τίρανα. Λυπούμαστε που η διαδήλωση δεν ήταν ειρηνική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι. «Η χρήση προκλητικής ρητορικής είναι πολύ άσχημη για τον αλβανικό λαό, ο οποίος αξίζει κάτι καλύτερο» πρόσθεσε.
Από το Στρασβούργο το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέφρασε την ανησυχία του και ζήτησε τη διεξαγωγή «εποικοδομητικού διαλόγου» μεταξύ των αλβανικών πολιτικών δυνάμεων. «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την έκρηξη της βίας και για το γεγονός ότι υπήρξαν θύματα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ. «Καταδικάζω κάθε μορφή βίας και απευθύνω έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για έναν εποικοδομητικό διάλογο, στο πλαίσιο των υφιστάμενων αλβανικών δημοκρατικών θεσμών. Ελπίζω να μάθω περισσότερα γι' αυτό το δυσάρεστο περιστατικό όταν ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα επισκεφθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης την επόμενη Πέμπτη».
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι η βία στην Αλβανία αποτελεί «πλήγμα κατά της δημοκρατίας» και κάλεσε τη χώρα «να μη διολισθήσει σε φαινόμενα βίας, από όπου και αν προέρχονται». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ. ΤΑΝΙΑ ΜΠΟΖΑΝΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου