Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2011


*   Για πατριωτισμό μίλησε χθες στην Ελληνική Βουλή ο Πρωθυπουργός. Είπε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι τώρα στις δύσκολες στιγμές. Μα πάντα πρέπει να είναι ενωμένοι οι Έλληνες Γιώργο.  Κι εμείς οι Ομογενείς της Διασποράς καθημερινά το ζούμε και το δίχνουμε πόσο πατριώτες είμαστε.   Αλλά εσείς οι “πολιτικοί” τους χωρίζεται για να κυβερνάτε καλά, να περνάτε καλά και… όταν έρχονται τα δύσκολα μας λέτε για πατριωτισμό. Τώρα; Ο κόσμος σας έμαθε και εάν δεν κάνετε το αυτονόητο, να πάνε φυλακή οι μεγαλοκλέφτες και μεγαλοαπατεώνες ο κόσμος θα σας γυρίζει τη πλάτη.  Μη προσπαθήτε ρίχνοντας το πάντα στο φιλότιμο του Έλληνα.  Και φιλότιμο, αλλά και Παιδεία και Πατριωτισμό έχουμε.  Αλλά έχουμε και Κρίση και κρίνουμε εσάς τους "πολιτικούς".  Κορόϊδα όμως πάψαμε να είμαστε. 


*   Ο τρόπος που έφτασε η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα γραφεί στην Ιστορία. Λίγους μήνες δηλαδή από τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε στον Ελληνικό λαό «λεφτά υπάρχουν». Για σκάνδαλα που δεσμεύουν την οικονομία και τον πλούτο της χώρας μιλάνε οι οικονομολόγοι ανά τον κόσμο. Έτσι εκτός των γνωστών σκανδάλων μην εκπλαγείτε εάν αργότερα ακούστε και για σκάνδαλο με το ΔΝΤ. Γιατί πριν πάρει η κυβέρνηση μέτρα κατέφυγε στο ΔΝΤ. Τι ανταλλάγματα ή άλλο όφελος είχαν κάποιοι για να πάει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Εάν είναι έτσι περιμένετε σκανδάλων συνέχεια,


*   110 ευρώ πήρε η Ελλάδα και αυτά πρέπει να πληρωθούν μέχρι το 2013. (36 δις το χρόνο) Αλλά πως θα πληρωθούν: αφού τα έσοδα δεν ανεβαίνουν: Στην πραγματικότητα δεν είναι τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις αλλά είναι οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!


*   Τουρκικό υποβρύχιο στη νήσο Κέα. Ε, και; Πέρα βρέχει για τους υπεύθυνους και όπως μπήκαν “ξεβράκωτοι” στο ΔΝΤ έτσι θα μας πιάσουν και οι Τούρκοι. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς ζήτησε να μάθει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου εάν αυτό είναι αλήθεια. Ότι το τουρκικό υποβρύχιο εγκλωβίστηκε ανοικτά της Κέας Διαβάστε:
Α. Σαμαράς: "Συνέβη. Απογειώθηκαν τα ελικόπτερα και το κυνήγησαν. Δεν το διαψεύσατε άλλωστε"
Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: "Δεν ρωτήσατε για να το διαψεύσουμε"
"Δεν συνέβη" επανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου και οι άνδρες των πληρωμάτων της 2ης Μοίρας Ελικοπτέρων του Π.Ν. στο Κοτρώνι που παρακολουθούσαν την απευθείας μετάδοση της συζήτησης στην Βουλή από την τηλεόραση χαμογέλασαν αφού την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου πέρασαν τη μέρα τους να κυνηγούν το τουρκικό υποβρύχιο.
«Τι να πούμε;» αναρωτήθηκε ένας από τους ιπτάμενους του Π.Ν. «Ας αναζητήσουν τα σήματα και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με το κέντρο και το Mabo (σ.σ. το ραντάρ της Αεροπορίας). Αλλά να μην μας ξεφτιλίζουν λέγοντας ότι κυνηγούσαμε ένα ναυάγιο επί τόσες ώρες. Ας μην μας μπλέκουν στα πολιτικά παιχνίδια τους, αλλά και να μην μας απαξιώνουν, λέγοντας ότι δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε ένα υποβρύχιο από ένα ναυάγιο» Τα συμπεράσματα δικά σας κυρίες και κύριοι αναγνώστες.


* Έφυγε και ο Γεώργιος Κουλοχέρας που έγραψε ιστορία στη πόλη του Lowell και τίμησε το Ελληνικό όνομα. Αυτά όμως τα παίρνουν χαμπάρι οι Έλληνες διπλωμάτες της Βοστώνης, της Ουάσιγκτον για να αποδώσουν τον ανάλογο φόρο τιμής;  Εμένα μου λες. Αυτοί ούτε καν θα γνωρίζουν ποιος ήταν ο Γεώργιος Κουλοχέρας, ο Τάσος Πούλιος (Έλληνας Δήμαρχος που πέθανε πριν ένα μήνα). Τώρα τέτοια θα λέμε. Ο Ορφανίδης σαν Γενικός Πρόξενος μόνο το δικό του resume και επιφανειακά φαινόταν. Από έργο -0- Να δούμε ο νέος Γενικός Πρόξενος της Βοστώνης τι θα κάνει. Περιμένουμε.


*   Σύμφωνα με πληροφορίες μας ούτε ένας πολιτικός δεν ήταν στο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που έγινε προχθές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τη συμμετοχή 15 μητροπολιτών. Να γνωρίζουν άραγε για το Σόλωνα και το Πέρση βασιλιά; Μόνο που όταν θα φωνάξουν κι αυτοί Σόλων όχι ο Σόλων αλλά ούτε τα ίδια τους τα παιδιά δεν θα είναι εκεί. Αλλά όλα αυτά είναι Παιδεία. Υπάρχει;


*   Μαθαίνουμε ότι μεγάλο οικονομικό «στρίμωγμα» έχουν αρκετές ενορίες στη Νέα Αγγλία αλλά και αλλού αφού τα έσοδα έχουν πέσει στο κατακόρυφο και σύμφωνα με πληροφορίες μετά βίας πληρώνουν μισθούς και έξοδα καυσίμων, ηλεκτρισμού. Και από ότι φαίνεται το αύριο είναι χειρότερο του χθες και το κλείσιμο άρχισε. Όσο για ιερείς από την Ελλάδα η κυβέρνηση είπε για κάθε πέντε ένας νέος θα προσλαμβάνετε (δεδομένου ότι οι ιερείς είναι κρατικοί υπάλληλοι). Αρκετοί από αυτούς ερχόντουσαν στην Αμερική οπότε σιγά-σιγά κι αυτή η πόρτα θα κλείσει. Από την άλλη μεριά ο πιστός/ενορίτης δεν μπορεί να πληρώσει τα δικά του έξοδα και έχει κόψει αρκετά, ακόμα και το να πηγαίνει συχνά στην εκκλησία.


*   Από μεγάλες δανειοδοτικές εταιρείες και τραπεζικούς ομίλους βγαίνουν πληροφορίες προς τα έξω ότι το real estate (κτηματομεσιτικά) θα πέσουν κι άλλο τους προσεχείς μήνες και μιλούν για 8% ακόμα. Το γεγονός ότι πολλές τράπεζες δεν έχουν βγάλει ακόμα (λόγο πιέσεων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση) εκατομμύρια σπίτια στον πλειστηριασμό και μάλλον θα τα βγάλουν την άνοιξη του 2011 τεκμηριώνει την είδηση ότι θα πέσει η αγορά ακινήτων.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου