Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πιέζεται ο Ομπάμα να υλοποιήσει εμπορικές συμφωνίες του Μπους

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2011

Δέκτης ισχυρών πιέσεων και από τα δύο κόμματα, έγινε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν από την ομιλία του στα δύο τμήματα του Κογκρέσου, για να προωθήσει στο Σώμα, τις επί μακρόν καθυστερημένες εμπορικές συμφωνίες με την Νότιο Κορέα, την Κολομβία και τον Παναμά.
«Χρειάζεται να επιστρέψουμε γρήγορα σε ορθή πορεία ανοίγοντας αγορές απορρόφησης των Αμερικανικών προϊόντων», δήλωσε ο Γερουσιαστής Ρόμπ Πόρτμαν, ενόψει της ετήσιας ομιλίας του προέδρου Ομπάμα στη Κατάσταση του Έθνους. Έκανε δε την εκτίμηση ότι αυτός ο στόχος είναι πολύ κρίσιμο κομμάτι του συνολικού πακέτου για την καταπολέμηση της πεισματικά αντιστεκόμενης ανεργίας.
Στην περυσινή του αναφορά ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει ως στόχο το διπλασιασμό των εξαγωγών μέσα στην πενταετία. Επίσης είχε κάνει λόγο και για ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών με την Νότιο Κορέα, την Κολομβία και τον Παναμά. Όλοι τώρα περιμένουν ότι φέτος θα κάνει τα επόμενα βήματα, στέλνοντας άμεσα τις συμφωνίες προς έγκριση στο Κογκρέσο.
Έχει ίσως τη δικιά του πολιτική σημειολογία το γεγονός ότι ο Πόρτμαν ήταν επικεφαλής των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα το 2006, επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του υιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου