Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή της Ομοσπονδίας Φλώριδας στο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος

Ημερομηνία: Ιανουαρίου 24, 2011
ΠΡΟΣ : Εντιμ. Αντώνη Σγουρόπουλο,
Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Τάμπα των ΗΠΑ


ΘΕΜΑ: ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑ ΦΛΩΡΙΔΑΣ, ΤΩΝ ΗΠΑ


Εντιμότατε κ. γενικέ Πρόξενε,
Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, όπως συνηθίζεται για πολλές δεκαετίες, αποτελεί χρέος τιμής προς τους Αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν την ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η 25η Μαρτίου 1821, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς φίλους και εχθρούς, ότι ο Ελληνικός λαός, δεν νικιέται, δεν πτοείται, αλλά αγωνίζεται για τα ιδανικά, τις αξίες και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας και ο λαός της περνούν δύσκολες ώρες. Είμαστε βέβαιοι ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας θα κερδίσουμε και την δύσκολη οικονομική μάχη για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζουν.
Αναμένουμε την θετική απάντησή σας, για να συνεορτάσουμε την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στο κτίριο του γενικού μας Προξενείου, στην Τάμπα της Φλώριδας.
Γνωρίζοντες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο, τυπικά για λόγους οικονομίας, η Οργάνωσή μας είναι διατεθειμένη ν' αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός.


Με τιμή,



Μιχάλης Σέρβος, Πρόεδρος
Τάσσος Μπογδάνος,  Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων
 Σημείωση:

Αγαπητοί Πατριώτες της Φλώριδας πρώτα-πρώτα σας συγχαίρουμε για την συνεχή και ακατάπαυστη δουλειά που κάνετε για να κρατήστε τη φλόγα του Ελληνισμού αναμμένη.
Στο Προξενείο της Βοστώνης δεν έγινε δεξίωση πέρυσι για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπως γινόταν παλιά, γιατί ήταν εντολή του Έλληνα Πρωθυπουργού.  (Να γλυτώσουν λέει χρήματα). Αλλά, ο πρώην Γενικός Πρόξενος, τον περασμένο χρόνο έκανε δεξιώσεις αρκετές φορές στο Προξενείο (το έκανε κάτι σαν αίθουσα εστιατορίου δηλαδή) για καθηγητάδες σε πανεπιστήμια και ανόητες άλλες δικαιολογίες για να ικανοποιήσει ημέτερους φίλους προσκείμενους σε πολιτικούς από την Ελλάδα. Αύριο αυτός ο κύριος πιθανόν να γίνει Πρέσβης με τις πλάτες των ομογενών που τρέχουμε σε συλλαλητήρια και προσπαθώντας να επηρεάσουμε τους Αμερικανούς πολιτικούς χρησιμοποιώντας την αμερικάνικη μας υπηκοότητα και την ψήφο μας! Μήπως έχει αλλάξει ο λόγος που υπάρχουν τα Γενικά Προξενεία και δεν είναι για την Ομογένεια και για τον Ελληνισμό με την πλατειά έννοια αλλά για βολεμένους και πολιτικάντηδες που έρχονται να μιλήσουν στα Πανεπιστήμια για να το βάλουν στο "κούφιο" resume και αύριο να γίνουν υπουργοί; Εάν πήραν ένα μάθημα νυκτερινού στο Harvard σημαίνει ότι είναι απόφοιτοι του Harvard; Κοιτάμε τα βιογραφικά στη Βουλή αλλά και συμβούλων σε θέσεις κλειδιά και τραβάμε τις τρίχες της κεφαλής μας. Πως να πάει η Γενέτειρα μπροστά με τέτοιους "φωστήρες"... για όνομα του θεού.  Κι εάν δεν κάνει ο Γενικός Πρόξενος στην Tampa δεξίωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία μη χάνετε το ηθικό σας πηγαίνετε στο Δημαρχείο της πόλης εκεί θα σας ακούσουν ποιό εύκολα.  Εμείς στο Lowell και σε άλλες πόλεις αυτό κάνουμε.  Σιγά μη χάσουμε την ελληνικότητά μας από κάποιους ανεγκέφαλους!


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου