Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κύριλλος: “Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος χωρίς εσωτερικά σύνορα

Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, δεσμευόμενος ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανεύρεση λύσης για την επανένωση του νησιού.
Σε δηλώσεις του το Σάββατο (22/01), λίγο μετά το γεύμα του στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο κ. Κύριλλος τόνισε: “Η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη. Δεν αναγνωρίζουμε τις συνοριακές γραμμές, που υπάρχουν στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις, ώστε να αποκατασταθεί εκείνο το επίπεδο εμπιστοσύνης των δύο κοινοτήτων, εκείνη η ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι επί αιώνες και εάν σήμερα η διεθνής κοινότητα δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το ζήτημα, διαθέτοντας αρκετούς μοχλούς για την επίλυσή του, τότε αυτό προκαλεί λύπη”. “Γι’ αυτό και θα προσευχόμαστε ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να επανέλθει η ενότητα και η ακεραιότητα της Κύπρου, ώστε οι δύο κοινότητες, η ελληνική και η τουρκική, να ζήσουν ειρηνικά, με ομόνοια και με καλές σχέσεις, διατηρώντας τις πολιτιστικές και θρησκευτικές τους παραδόσεις. Και θα συμβάλουμε σ’ αυτό με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε”, συνέχισε ο Ρώσος Πατριάρχης. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Πατριάρχη Κύριλλο για την πρόσκλησή του στη Μόσχα και την εξαιρετική τιμή προς το πρόσωπό του με την απονομή του ετήσιου βραβείου του Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, αλλά και για "τη συνεχή αγάπη, που έχει και στην Εκκλησία, αλλά και στο λαό της Κύπρου". “Οσάκις χρειαστήκαμε την Εκκλησία της Ρωσίας μας βοήθησε με τους άρχοντες εδώ της πολιτείας. Και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και το Ρώσο πρόεδρο για την αγάπη, την εκτίμηση και την υπομονή, που είχε χθες, που συζητούσαμε περίπου μια ολόκληρη ώρα μαζί του”, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος παρακάθεται τώρα σε δείπνο, που παραχωρείται στην Κυπριακή Πρεσβεία της Μόσχας από τον Πρέσβη, Π.Κέστορα. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο Προκαθήμενοι συλλειτούργησαν στον ιστορικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομο, που εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος, τον επίσκοπο Κυρήνης, Αθανάσιο, που εκπροσωπεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη Μόσχα και πολλούς άλλους αρχιερείς. Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι “πάντοτε η κυβέρνηση της Ρωσίας υποστήριξε την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου”, γι’ αυτό και “η αποτυχία των ανόσιων σχεδίων για τη διάλυση της Δημοκρατίας μας οφείλεται και στη δική σας συμπαράσταση”.

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου