Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πάλι χιονοθύελλα στη Βοστώνη

Πυκνή χιονόπτωση παραλύει τις Ανατολικές Πολιτείες


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2011
Τεράστια προβλήματα αφήνει στο πέρασμά της η έντονη κακοκαιρία που έπληξε για μια ακόμη φορά τον τελευταίο μήνα την βορειοανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παρά το γεγονός ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει με ακρίβεια την κακοκαιρία, η ένταση των καιρικών φαινομένων ήταν τέτοια που ακόμα και η έγκαιρη κινητοποίηση των Αρχών δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα προβλήματα, τόσο στις μετακινήσεις, όσο και στην ηλεκτροδότηση.
Από στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά χθες, και μέχρι τη στιγμή που ο «Ε.Κ.» όδευε προς το πιεστήριο, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν σημαντικά στα δεκάδες αεροδρόμια της βορειοανατολικής Ακτής, ενώ στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον περίπου 300.000 άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Θα πρέπει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι στην κακοκαιρία αποδίδεται και ένας θάνατος στην περιοχή της Ουάσιγκτον, όταν ένα δέντρο υποχώρησε από το βάρος του χιονιού και καταπλάκωσε τον οδηγό ενός αυτοκινήτου.
Παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές η χιονόπτωση ήδη από χθες το πρωί είχε σταματήσει, το ύψος του χιονιού αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούσαν την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις.
Στη Φιλαδέλφεια του ύψος του χιονιού έφτασε τις 17 ίντσες ενώ οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να κρατήσουν τα δημόσια σχολεία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κλειστά.
Η «Southeastern Pennsylvania Transportation Authority» αναγκάστηκε να αναστείλει όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων της καθώς οι δρόμοι ήταν, είτε απροσπέλαστοι, είτε ιδιαιτέρως επικίνδυνοι εξαιτίας της ολισθηρότητας.
Εννέα επιβάτες, πάντως, αναγκάστηκαν να περάσουν την προχθεσινή βραδιά μέσα σε ένα λεωφορείο το οποίο αποκλείστηκε στη γειτονιά «West Oak Lane», όπως ανάφερε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Χίδερ Ρέντφερν.
«Ηταν καλύτερο που έμειναν μέσα στο λεωφορείο καθώς ήταν πιο ζεστά. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε εναλλακτική λύση καθώς αν κατέβαιναν από το λεωφορείο δεν είχαν που να πάνε» είπε χαρακτηριστικά η ίδια στους δημοσιογράφους.
Στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφεια περισσότεροι από 15.000 καταναλωτές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σε ανάλογη θέση βρίσκονταν πολύ περισσότεροι καταναλωτές, τόσο στη Νέα Ιερσέη, όσο και στη Νέα Υόρκη. Στην περιοχή της Βαλτιμόρης από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά προκύπτει ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έμειναν μέσα στο σκοτάδι.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδιναν ήδη από χθες μάχη για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, αλλά το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο, με το δεδομένο ότι σε αρκετές περιοχές η κακοκαιρία συνεχιζόταν ενώ και οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσχέραιναν τις προσπάθειές τους.
«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση» είπε εξάλλου από την πλευρά του ο 65χρονος Αντι Κόλσταντ, από το Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ ο οποίος αναγκάστηκε να περπατήσει μέσα σε τεράστιο όγκο χιονιού για να πάει στο μετρό που θα τον μετέφερε στην Ουάσιγκτον. «Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος να μείνω στο σπίτι μου αφού εκεί δεν είχα ηλεκτρικό ρεύμα» συνέχισε εξάλλου ο ίδιος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες».
Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στην Πενσιλβάνια. Πιο συγκεκριμένα στην πόλη Γκαπ, ο 45χρονος Τσακ Ντεσάντις προσπαθούσε να καθαρίσει από το χιόνι τον προαύλιο χώρο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην οποία εργάζεται ως διευθυντής.
«Για να έρθω στη δουλειά μου σήμερα χρειάστηκε να κάνω μια ώρα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν χρειάζομαι περισσότερο από 15 λεπτά» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Στη Μασαχουσέτη η κατάσταση ήταν ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σε πολλές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα στο Χιάνις και στο Ρόκπορτ οι άνεμοι έπνεαν με ένταση που ξεπερνούσε τα 45 μίλια ανά ώρα. Στο Λιν η οροφή ενός χώρου στάθμευσης υποχώρησε από τον μεγάλο όγκο του χιονιού και για λίγη ώρα παγίδευσε δύο άνδρες που βρίσκονταν μέσα σε αυτόν. Με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής οι δυο τους απεγκλωβίστηκαν σώοι.
Στο Νιου Καναάν της πολιτείας του Κονέκτικατ, ένα τρένο της «Metro North» ξέφυγε από τις ράγες εξαιτίας του χιονιού. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει τα δρομολόγια και ανακοίνωσε ότι τα μέλη του πληρώματος και μόλις οι δύο επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου δεν έπαθαν το παραμικρό.
Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμεναν χθες το πρωί εγκλωβισμένα από τους όγκους του χιονιού σε διάφορους αυτοκινητοδρόμους της βορειοανατολικής Ακτής.
Μόνο στους αυτοκινητοδρόμους της Νέας Ιερσέης είχαν εγκλωβιστεί περισσότερα από 250 αυτοκίνητα. Οι αρχές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους.
Η κακοκαιρία έπληξε και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον από το Μανιτόουκ του Ουισκόνσιν δεν μπορούσε να πετάξει με το ελικόπτερο που συνήθως τον μεταφέρει από την αεροπορική βάση στο Λευκό Οίκο. Αντ’ αυτού επελέγη η λύση της αυτοκινητοπομπής μέσα από τους παγωμένους δρόμους της πρωτεύουσας και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

Πηγές: Εθνικός Κήρυξ, «Ασοσιέιτεντ Πρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου