Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στους 35 ανέρχονται οι νεκροί και σε 130 οι τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011  

Αποψη από την αίθουσα αναχωρήσεων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα, με τις πληροφορίες που φθάνουν από τη ρωσική πρωτεύουσα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς και 130 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν βρει το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο, νωρίτερα σήμερα.
Αστυνομική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε το κεφάλι ενός άνδρα «αραβικής εμφάνισης», ηλικίας 30-35 ετών. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι αρχές πίστευαν πως ο βομβιστής προερχόνταν από την περιοχή του βόρειου Καυκάσου.

Οι πρώτες πληροφορίες για την πολύνεκρη επίθεσηΣύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντεφάξ το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα είχε πιθανότατα ως δράστη κάποιον "καμικάζι" αυτόχειρα βομβιστή . Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκηνές πανικού, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στο κατάμεστο από κόσμο τμήμα αφίξεων εξωτερικού. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό.
«Ο καμικάζι ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος που περίμενε να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες», δήλωσε πηγή της ρωσικής αστυνομίας στο πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι, ενώ άλλη αστυνομική πηγή είπε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι «δεν αποκλείεται η βόμβα να ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στις αποσκευές». Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 κιλά ΤΝΤ.
«Άκουσα μια έκρηξη, ένα μεγάλο μπαμ κι αμέσως μετά είδα έναν αστυνομικό να τρέχει, καλυμμένο με ανθρώπινες σάρκες και αίματα, φωνάζοντας «είμαι ζωντανός, είμαι ζωντανός», είπε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας ένας αυτόπτης μάρτυρας ονόματι Βίκτορ, ο οποίος περίμενε έξω από το αεροδρόμιο μέσα στο αυτοκίνητό του όταν συνέβη το περιστατικό.
«Θα εντοπίσουμε και να τιμωρήσουμε τον δράστη αυτής της απεχθούς ενέργειας ενώ θα αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας στους μεγάλους συγκοινωνιακούς κόμβους της χώρας», υποσχέθηκε πριν λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με μήνυμά του στο Twitter, τονίζοντας παράλληλα πως «όλη η Ρωσία θρηνεί για τα θύματα της επίθεσης». O κ. Μεντβέντεφ, ο οποίος καθυστέρησε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Νταβός της Ελβετίας, δήλωσε πως "η προκαταρκτική εξέταση δείχνει πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα".
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η βομβιστική επίθεση αναμένεται να πλήξει το γόητρο του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η τρομοκρατική επίθεση στο Ντεμοντέντοβο θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την περιρρέουσα άποψη πως ο κ. Πούτιν χάνει σταδιακά τον έλεγχο της ασφάλειας στη Μόσχα», τονίζει ο Γκλεν Χάουαρντ, πρόεδρος του ερευνητικού ιδρύματος Jamestown Foundation.
Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.
Το Ντομοντέντοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας.
Αρκετές διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν.
Το προηγούμενο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα είχε σημειωθεί στο μετρό, στις 29 Μαρτίου του 2010, με δράστες δύο γυναίκες "καμικάζι" προερχόμενες από το Νταγκεστάν. Την ευθύνη είχαν αναλάβει αποσχιστικές ισλαμιστικές ομάδες του Καυκάσουμε επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντόκου Ουμαρόφ, ο οποίος συμμετείχε σε εξεγέρσεις αεναντίον των Ρώσων κατά την περίοδο 1994 - 2000.
Στο χρηματιστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας οι μετοχές της Αεροφλότ, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, σημείωσαν "βουτιά" πέντε ποσοστιαίων μονάδων μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την επίθεση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου