Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2011

Ελλάδα
Την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή 12 πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητεί η πλειοψηφία της εξεταστικής στο πόρισμά της για τη Siemens. Εκτιμά ότι η ζημία του Δημοσίου ανέρχεται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.


Λάβρος κατά δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Siemens είναι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Σήφης Βαλυράκης. «

Τη διαδικασία της επόμενης ημέρας άνοιξαν τα πολιτικά κόμματα μετά την κατάθεση στον πρόεδρο της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του σκανδάλου της Siemens, στο οποίο δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις για τα προτεινόμενα προς περαιτέρω έρευνα πρόσωπα σε σχέση με όσα έγιναν γνωστά την περασμένη εβδομάδα. Όλα τα κόμματα συμφωνούν στον περαιτέρω έλεγχο μέσω επιτροπής προκαταρκτικού ελέγχου (Προανακριτικής Επιτροπής), αλλά οι διαφορές εντοπίζονται στα πρόσωπα που υποδεικνύονται.

«Υπερδιοικητή» που θα βάλει τάξη στις ανεξέλεγκτες δαπάνες των ορθοπεδικών και ογκολογικών κλινικών της χώρας προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία. Ο «υπερδιοικητής» θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από τα εξειδικευμένα νοσοκομεία και τις κλινικές, «σαρώνοντας» τις προμήθειες και βάζοντας μαχαίρι στην υπερβολική χρήση υλικών και φαρμάκων. Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στο ΙΚΑ.

Απεργία πείνας ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη 300 μετανάστες, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά και δικαιώματα. Κέντρο της κινητοποίησης των μεταναστών στην Αθήνα είναι η Νομική, η οποία με απόφαση της Πρυτανείας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Παρασκευή. «Εμφύλιος» φοιτητικών παρατάξεων.

Στην ανάγκη συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών συγκλίνουν οι θέσεις των κομμάτων στο ογκώδες πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, το οποίο παραδόθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή. Χωρίς εκπλήξεις το πόρισμα της πλειοψηφίας, κατονομάζει πέντε πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και επτά της ΝΔ, για τους οποίους ζητά περαιτέρω διερεύνηση.

Κόσμος
Για την τιμωρία των δραστών της επίθεσης αυτοκτονίας στο κεντρικό αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 35 άτομα, ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν, δεσμεύτηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Επέκρινε, μάλιστα, τα κενά στο θέμα της ασφάλειας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Μεγάλες παραχωρήσεις από την πλευρά της Παλαιστινιακής Αρχής για το θέμα των συνόρων και των προσφύγων, παραχωρήσεις που δεν βρήκαν μάλιστα παρά χλιαρή ή ακόμα και καμία ανταπόκριση από τους Ισραηλινούς αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έφερε στο φως το Al Jazeera. Καταδεικνύουν ακόμη τη δυσαρέσκεια των Παλαιστινίων με τις ΗΠΑ που σταθερά υποστήριζαν τα ισραηλινά αιτήματα...

Αθώος δήλωσε στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ο Τζάρεντ Λάφνερ, που κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος της Αμερικανίδας βουλευτού Γκαμπριέλ Γκίφορντς, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα. Ο 22χρονος Τζ.Λάφνερ, εκτός από τις κατηγορίες για τη δολοφονία των έξι, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για τον τραυματισμό 13 ατόμων -ανάμεσα στα οποία και η Γκίφορντς, που είχε πυροβολοηθεί στο κεφάλι.

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον προϋπολογισμού του για το Internet κατά 25%, δηλαδή 34 εκατομμύρια λίρες μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περικοπή μέχρι και 360 θέσεων εργασίας και περιορισμό πολλών τμημάτων του ιστότοπου.

Σε μεγάλη διαδήλωση κάλεσαν τους Αιγυπτίους ομάδες της αντιπολίτευσης, στην πρώτη κινητοποίηση που εξαγγέλλεται μετά τη πτώση του Τυνήσιου Μπεν Άλι. Με συλλήψεις προειδοποιεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου όσους σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, την οποία κάποιοι αποκαλούν «Ημέρα Οργής». Την υποστήριξή του στη διαδήλωση εξέφρασε ο Μοχάμεντ ελ Μπάραντεϊ, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Οικονομία
«Ραβασάκια» από την Εφορία να προσέλθουν να πληρώσουν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας µε προσαύξηση πρόκειται να λάβουν µέσα στις επόµενες ηµέρες οι 14.000 µεγαλοϊδιοκτήτες που δεν δήλωσαν το 2007 τα ακίνητά τους.

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων θα παρουσιάσει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι το άνοιγμα και η ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, θα αποφέρει εισπράξεις άνω του 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 2-3 ετών. Το προωθούμενο νομοσχέδιο συντάχθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την απόλυτη διαφάνεια και είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΣ) θα παρακολουθεί όλες τις δημόσιες συμβάσεις υπουργείων, δήμων, περιφερειών, οργανισμών και νομικών προσώπων και θα καταγράφει τον προγραμματισμό των έργων, τις αναθέσεις, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, την αποπληρωμή των συμβάσεων και τις εκκρεμότητές τους. Το έργο της Αρχής θα υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται πια οι προμήθειες και οι δημόσιες συμβάσεις σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου