Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Συνολικός δανεισμός της Ελλάδας,184 δισ. δολαρίων

Στα 100 δισ. δολάρια ανήλθαν τα δάνεια γαλλικών και γερμανικών τραπεζών προς την Ελλάδα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 2011
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας ανήλθε σε 59,4 δισ. δολάρια και των γερμανικών τραπεζών σε 40,3 δισ. δολάρια
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας ανήλθε σε 59,4 δισ. δολάρια και των γερμανικών τραπεζών σε 40,3 δισ. δολάρια
Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες έχουν χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών για τον Σεπτέμβριο του 2010.
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας ανήλθε σε 59,4 δισ. δολάρια και των γερμανικών τραπεζών σε 40,3 δισ. δολάρια, ενώ υψηλά είναι και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει ιρλανδικές τράπεζες (8,5 δισ. δολάρια), οι ιταλικές και οι ολλανδικές (4,8 και 4,6 δισ. δολάρια, αντίστοιχα).
Αντίστοιχο ποσό δανείων με την Ελλάδα έχουν χορηγήσει οι γερμανικές τράπεζες στην Πορτογαλία (40 δισ. δολάρια), ενώ πολλαπλάσια είναι τα ποσά που έδωσαν προς την Ιρλανδία (154 δισ. δολάρια) και την Ισπανία (201 δισ. δολάρια).
Οι γαλλικές τράπεζες έχουν δώσει μικρότερα ποσά -απ' ότι στην Ελλάδα- στην Πορτογαλία (37,2 δισ. δολάρια) και την Ιρλανδία (52,2 δισ. δολάρια), ενώ έχουν ανεξόφλητο υπόλοιπο 182,2 δισ. δολάρια στην Ισπανία.
Ο διασυνοριακός δανεισμός των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκε κατά 624 δισ. δολάρια από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο του 2010 και ανήλθε σε σχεδόν 31 τρισ. δολάρια.
Τα δάνεια από ξένες τράπεζες στην Ελλάδα ανήλθαν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010 σε συνολικά 184 δισ. δολάρια, ελαφρά αυξημένα σε σχέση με τον Ιούλιο και μειωμένα κατά 22% από την αρχή του 2010.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου