Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Νέα επίθεση Ντόρας κατά Θέμου από το βήμα της Βουλής

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2010

Κλιμακώνει την επίθεσή της η ανεξάρτητη βουλευτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά του εκδότη-δημοσιογράφου κ. Θ. Αναστασιάδη.
Μετά την σχετική καταγγελία της από του βήματος της Βουλής, η κυρία Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην οποία αναφέρει ότι «τον Ιανουάριο του 2008 υπήρξαν δημοσιεύματα και πληροφορίες στα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι ο κ. Θ. Αναστασιάδης, βρέθηκε με 5,2 εκατομμύρια ευρώ αγνώστου προελεύσεως στους λογαριασμούς των καταθέσεών του και ελέγχθηκε από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλο-ελβετικά σύνορα για μεταφορά επιταγών ύψους 1,1 εκατ. ευρώ».

Επικαλούμενη πάντα δημοσιεύματα, η ερωτώσα βουλευτής επισημαίνει ότι «για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε επιληφθεί η ΥΠΕΕ καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον έλεγχο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος», αλλά όπως τονίζει «είναι εντυπωσιακό ότι από τότε μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει δυο κυβερνήσεις, αν και η υπόθεση απασχόλησε την κοινωνία με ένταση λόγω και του ρόλου που έχει ο κ. Αναστασιάδης ως εκδότης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, ποτέ δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση ή επίσημη ενημέρωση για την κατάληξη των όποιων ελέγχων έγιναν».
Και ερωτά τον υπουργό Οικονομικών αν έγινε έλεγχος, αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας εάν ναι τι ποινές ή πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε περίπτωση που δεν έχουν καταβληθεί αν εντάσσονται στο καθεστώς της περαίωσης ή στις ρυθμίσεις που προωθούνται για διαγραφή χρεών προς το δημόσιο λόγω «ανεπίδεκτης είσπραξης».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου