Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Λ. Οίκος: Παράνομη και επικίνδυνη η Wikileaks

Η Ουάσινγκτον αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με την Wikileaks την οποία κατηγορεί για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας.
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν χθες κάθε διαπραγμάτευση με την Wikileaks για τη δημοσίευση αμερικανικών απορρήτων εγγράφων, τονίζοντας ότι η κατοχή από τον ιστότοπο αυτόν των απορρήτων αμερικανικών εγγράφων συνιστά παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας. «Δεν θα διαπραγματευτούμε για τη δημοσιοποίηση των απορρήτων αμερικανικών εγγράφων, τα οποία παράνομα στην κατοχή σας», τονίζει ο νομικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χάρολντ Κοχ σε επιστολή του προς τον ιδρυτή της Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ και στο δικηγόρο του, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα. «Όπως γνωρίζετε, εάν οποιοδήποτε από τα έγγραφα αυτά που δημοσιοποιείτε, διέρρευσε από αμερικανούς αξιωματούχους, ή από οποιονδήποτε μεσάζοντα χωρίς την κατάλληλη άδεια, αυτό έγινε παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία και χωρίς να υπολογιστούν οι σοβαρές συνέπειες της κίνησης αυτής», τονίζει στην επιστολή του ο Κοχ.
«Η παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας συνεχίζεται για όσο διάστημα η Wikileaks έχει στην κατοχή της το υλικό αυτό», υπογραμμίζει. Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ο Τζούλιαν Ασάντζ έστειλε επιστολή στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή στην οποία προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους των ΗΠΑ ότι δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους. Στην επιστολή του, ο ιδρυτής της Wikileaks ζητεί πληροφορίες για τους ανθρώπους «που μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό κίνδυνο» εξαιτίας των ενεργειών του ιστότοπου. «Παρά τη βούλησή σας να προστατεύσετε τους ανθρώπους αυτούς, κάνατε το αντίθετο και θέσατε σε κίνδυνο τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων», απαντά ο νομικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Κοχ υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή «αναρίθμητων αθώων ανθρώπων», δημοσιογράφων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπλόγκερς και στρατιωτών και ότι αποτελεί κίνδυνο για τις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου