Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Η Wall Street Journal » για προοπτικές ελληνικού τουρισμού

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2010

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού αναφέρεται η «Wall Street Journal» σε πρόσφατο ρεπορτάζ, με τίτλο «Greece pins hopes on tourism» (Η Ελλάδα στηρίζει τις ελπίδες της στον Τουρισμό).
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η οικονομική κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο και την Ευρώπη ειδικότερα. Ενας παράγοντας όμως ακόμα πιο σημαντικός θα είναι πιθανότατα το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να αποδράσει από την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε φέτος. Αυτό σημαίνει να αποφευχθούν διαδηλώσεις, ταραχές και βία που χαρακτήρισαν την εικόνα της χώρας στο απόγειο της οικονομικής κρίσης την άνοιξη, επισήμανε το δημοσίευμα.
Η «WSJ» αναφέρεται και στην απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ σε τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες στο 6,5% (από 11%), μέτρο το οποίο ελήφθη στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα πιο ανταγωνιστική έναντι άλλων αγορών.
«Η κρίση αποτέλεσε για εμάς ένα μάθημα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι «οι συνθήκες είναι καλές για να αναστραφεί η κατάσταση του χρόνου».
Ελλάδα αποτελεί έναν από τους 20 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, προσελκύει δε 14,9 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, γράφει η «WSJ», συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι λόγω της κρίσης η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει περάσει δύο διαδοχικά χρόνια μικρής κίνησης και καθοδικών εσόδων. Λόγω δε των εκτεταμένων απεργιών που σημειώθηκαν την άνοιξη περίπου 30.000 τουρίστες ακύρωσαν τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να έχουμε τουρίστες στην Ελλάδα όλο τον χρόνο», τόνισε o Υπουργός. «Ηλιος και θάλασσα είναι πράγματα που μπορούν να προσφέρουν πολλές αγορές», σημείωσε.
Η «WSJ» υπογράμμιζε ακόμη: Προκειμένου να διαφοροποιήσει την Ελλάδα, ο κ. Γερουλάνος έχει δημιουργήσει μία νέα στρατηγική που επικεντρώνεται σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους - όπως ο Μαραθώνιος του Νοεμβρίου με στόχο την προσέλκυση τουριστών και εκτός της τουριστικής περιόδου. Στην προσπάθειά του αυτή αξιοποιεί όλα τα μέσα του διαδικτύου και τα κοινωνικά ΜΜΕ, προκειμένου η καμπάνια της χώρας να είναι πιο αποτελεσματική.
Οι προσπάθειές του αυτές έχουν εξασφαλίσει τα εύσημα από τους ανθρώπους του Τουρισμού στην Ελλάδα που τον επαινούν, λέγοντας ότι έφερε ένα νέο πνεύμα συνεργασίας με το υπουργείο, αλλά και για την απόφασή του για άρση του καμποτάζ, πρωτοβουλία που εκτιμάται ότι μπορεί να φέρει έσοδα πολλών δισ.
Παράλληλα, το υπουργείο συζητά με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η «Ryan Air», η οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - πρόκειται μέσα στην επόμενη χρονιά να ανακοινώσει ότι εγκαινιάζονται περίπου 6 νέοι, απευθείας προορισμοί για τα δρομολόγιά της στην Ελλάδα.
Τα δομικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός τουρισμός είναι προφανή αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει μέσα στην τελευταία χρονιά περισσότερα από ό,τι έχουν γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου