Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο Σερίφης του Middlesex County James DiPaola βρέθηκε νεκρός

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2010 Το Σάββατο το μεσημέρι γύρω στις 12:30 στην παραλιακή πόλη Wells του Maine βρέθηκε σκοτωμένος ο σερίφης της επαρχίας Middlesex της Μασσαχουσέτης James DiPaola. (Η επαρχία συμπεριλαμβάνει πολλές πόλεις με μεγάλο ελληνικό πληθυσμό όπως: Lowell, Somerville, Cambridge, Arlington, Woburn, Watertown, Newton, Tewksbury, Dracut, Chelmsford, Marlboro και άλλες).
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας ο σερίφης βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου από το προσωπικό του ξενοδοχείου που πήγε να καθαρίσει το δωμάτιο του. Πάλι σύμφωνα με πληροφορίες από τα αστυνομικά δελτία ο κ. James DiPaola είχε πεθάνει με μία σφαίρα στο κεφάλι και δίπλα του ήταν σημειώματα που δίχνει ότι αυτοκτόνησε.
Ο κ. James DiPaola ήταν πολύ γνωστός στην Ελληνική Κοινότητα αφού είχε αρκετούς φίλους Ελληνικής καταγωγής και συμμετείχε στις παρελάσεις για την Ελληνική Ανεξαρτησία του Ελληνισμού της Βοστώνης και έφερνε μαζί του ιππικό όπου έκανε ωραία εντύπωση. Εκτός από την παρέλαση της Βοστώνης ο σερίφης DiPaola ήταν κοντά και στις άλλες ελληνικές κοινότητες δεδομένου ότι είχε αρκετούς φίλους και ψηφοφόρους στις πόλεις αυτές.
Το τελευταίο καιρό ο κ. James DiPaola ήταν στην ημερήσια επικαιρότητα και σύντομα θα βρισκόταν μπροστά στη δικαιοσύνη για κάποιες ατασθαλίες που λέγετε ότι έγιναν με χρήματα που είχε συγκεντρώσει για τον προεκλογικό του αγώνα. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. James DiPaola ήταν στις ειδήσεις γιατί μία εβδομάδα πριν την επανεκλογή του είχε κάνει αίτηση για να πάρει σύνταξη κάτι που ο νόμος το επιτρέπει δηλαδή να είναι σερίφης με $128,000 μισθό το χρόνο και να πάρει σύνταξη $98,000 το χρόνο. Αυτός ο νόμος οποίος “βγάζει μάτια” σε μία εποχή μάλιστα που ο κόσμος υποφέρει οικονομικά κίνησε τη κοινή γνώμη εναντίον του νόμου και θεωρήθηκε ανήθικο. Με την παρέμβαση όμως του Κυβερνήτη ο σερίφης αν και εξελέγει πριν 3 εβδομάδες για άλλα 6 χρόνια δέχτηκε να συνταξιοδοτηθεί ( νέα θητεία του θα άρχιζε τον Ιανουάριο του 2011).
Ακόμα βγήκε στη δημοσιότητα ότι η Γενική Εισαγγελέας της Κοινοπολιτείας άρχισε να κάνει έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου