Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις Γ. Κοντογιάννη στο ΙΟΝΙΟΝ FM


Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2010
«Η εθνική αντιπροσωπεία και οι βουλευτές είμαστε πληρεξούσιοι του ελληνικού λαού και εν προκειμένω του λαού της Ηλείας.
Λυπάμαι που στις μέρες μας, συγκυριακά, λόγω εξεταστικών επιτροπών, το ρόλο της Βουλής των Ελλήνων ορισμένοι τον έχουν παρεξηγήσει ή τους συμφέρει να τον ερμηνεύουν λες και η εθνική αντιπροσωπεία είναι βουλευτοδικείο.

Οι Έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να αισθάνονται πειθήνια όργανα.
Η λογική του μαντριού έχει ξεπεραστεί από τη δυναμική και τη φορά των πραγμάτων.
Η αγωνία του κάθε Έλληνα είναι πώς η χώρα θα βγει το συντομότερο από αυτό το τρομερό αδιέξοδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κατατείνει η προσπάθεια όλων των βουλευτών και μέσα από εθνική συνεννόηση να αναζητούμε και να βρούμε λύσεις για να σταθεί η χώρα και η οικονομία στα πόδια της.

Ευκαιρίες για όψιμους τιμητές δεν υπάρχουν.
Όσοι έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα πιστεύω ότι γυρίζουν σαν το… γουδοχέρι γύρω από τον άξονά τους.
Η Ηλεία έχει τόσα προβλήματα για τα οποία πρέπει να αγωνιστούμε που δεν χωρά εμπειρογνώμονες που δίνουν συνταγματικές ερμηνείες κατά το δοκούν. Προφανώς το κάνουν για να γίνουν ορατοί και να φανούν σπουδαίοι μέσα από διάφορες νομικίστικες ερμηνείες οι οποίες ποσώς ενδιαφέρουν την κοινωνία και το λαό.
Προσωπικά ήμουν είμαι και θα είμαι δίπλα, στο πλευρό κάθε Ηλείου, κάθε Έλληνα. Γιατί αυτό μου υπαγορεύει και η ανατροφή μου και η αγωγή μου και η πολιτική μου πορεία και ηθική.
Άλλωστε δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι στο μέτρο των ταπεινών μου δυνατοτήτων θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες της Ηλείας που με τιμά και θα διακονώ τους Ηλείους. Καμία κομματική ταμπέλα δεν θα με εμποδίσει να κάνω αυτό που έκανα μέχρι σήμερα, να προτάσσω τα συμφέροντα της Ηλείας και της πατρίδας μας προ οιουδήποτε άλλου κομματικού συμφέροντος. Και σας θυμίζω ότι δεν δίστασα και Υφυπουργός όταν ήμουν, δέκα μέρες προ των εκλογών, να αντιταχθώ μαζί με ορισμένους συναδέλφους στην απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού να μεταφέρει διοικητικά το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα από την Ηλεία, στην πατρίδα του τη Μεσσηνία».

Πηγή: H.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου