Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η Ν.Δ. ζητά από Αυγενάκη - Κοντογιάννη να παραδώσουν τις έδρες τους

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2010
Επίθεση κατά των βουλευτών που διαχωρίζουν τη θέση τους από το κόμμα της ΝΔ εξαπέλυσε σήμερα ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη και η διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα, κύκλοι της Ρηγίλλης κάνει λόγο για «νέα αποστασία» και ζητεί από τους δύο βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους.
Σε δηλώσεις του ενώπιον περιφερειαρχών που κατέβηκαν με τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους, αλλά πολύ πρόθυμους. Αυτό από προχθές γίνεται ανοιχτά. Σήμερα έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Και όλα αυτά πότε; Μόλις ο λαός μας με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά. Ο κόσμος και βλέπει και κρίνει και τιμωρεί».
Και κατέληξε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντέξει στα δύσκολα έπρεπε να βασίζεται στην οικονομική πολιτική. Ομως, η οικονομική της πολιτική είναι αδιέξοδη και μάλιστα με απίστευτες εσωτερικές διαιρέσεις που την αποδυναμώνουν ακόμα παραπάνω».
Κύκλοι της Ρηγίλλης ανέφεραν πως η απόφαση του κ. Κοντογιάννη δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς την ανέμεναν, ενώ τόνιζαν πως ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.
Η Ρηγίλλης, σαφέστατα πλέον, ζητά τόσο από τον κ. Αυγενάκη όσο και από τον κ. Κοντογιάννη να παραιτηθούν και από το βουλευτικό τους αξίωμα, καθώς, όπως υποστηρίζει, εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ. Σε ερώτηση αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός 'νέα αποστασία'».
Στη Νέα Δημοκρατία εκφράζουν τη βεβαιότητα πως οι τελευταίες κινήσεις των βουλευτών έχουν στόχο να πλήξουν την ανοδική πορεία του κόμματος και να στηρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου.
Επισημαίνουν, μάλιστα, πως «από τα όσα είπε ο κ. Κοντογιάννης προκύπτει ότι στόχος όλων των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που εκδηλώνονται από την περασμένη Κυριακή είναι να πληγεί η ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου».
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν μάλιστα τη βεβαιότητα πως τόσο ο κ. Αυγενάκης όσο και ο κ. Κοντογιάννης θα ενταχθούν σύντομα στη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη.

Κόντρα στη Βουλή
Στη συζήτηση στη Βουλή που ακολούθησε μετά τις δηλώσεις Κοντογιάννη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τέτοιες κινήσεις ευνοούν την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Πρόσθεσε ότι παρόμοιες κινήσεις παρατηρήθηκαν και στο δικότου κόμμα, αλλά κατάφερε να τις αποκρούσει λόγω εμπειρίας, κάτι που δεν διαθέτει η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου