Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Με διαταγή του Μπαράκ Ομπάμα

Αμερικανικό... «firewall» ενάντια στο WikiLeaks
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2010

Σε αναθεώρηση των διαδικασιών προστασίας των απόρρητων εγγράφων και πληροφοριών θα προχωρήσουν οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, κατόπιν σχετικής εντολής του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη στην ενέργεια αυτή, αμέσως μετά τη διαρροή εκατοντάδων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το WikiLeaks, που έχει προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα, το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού ζητά από τις υπηρεσίες να καθορίσουν ομάδες, που θα διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοι δεν θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, από αυτήν που πραγματικά χρειάζεται, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.
Ο διευθυντής του Γραφείου, Τζέικομπ Λιου, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η αποτυχία των υπηρεσιών να προφυλάξουν τις απόρρητες πληροφορίες είναι «απαράδεκτη» και δεν θα γίνει «ανεκτή», ενώ έκανε λόγο για «σημαντική ζημιά» στην ασφάλεια των ΗΠΑ.
Μεταξύ άλλων, οι New York Times και ο Guardian αποκαλύπτουν ότι, ανάμεσα στα 250.000 αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, υπάρχουν πολλά με παραλήπτες αμερικανικές πρεσβείες, από τις οποίες η Ουάσινγκτον ζητά να αναλάβουν αποστολές που συνδέονται -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- με τη δραστηριότητα της CIA.

Πηγή: ΠΡΩΤO ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου