Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2010
Νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία μετά την απόφαση για επιμήκυνση του δανείου για 11 χρόνια. Δεν συνδέεται ούτε με λήψη νέου δανείου, ούτε με επιμήκυνση του μνημονίου, ξεκαθά- ρισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ελλάδα
Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδης, μετά την απόφαση της ΠΝΟ για νέα 48ωρη απεργία μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο υπουργός κατηγόρησε και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, ΠΝΟ και εφοπλιστές, για αδιαλλαξία και επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, μετά το ναυάγιο των συζητήσεων μαζί τους. Δικαιολόγησε δε, την απόφαση για «πολιτική κινητοποίηση», λέγοντας πως συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος και ότι υπάρχει «επείγουσα κοινωνική ανάγκη». Η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά, λέει από την πλευρά της η ΠΝΟ.

Γενική απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έχουν κηρύξει για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα σωματεία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.

Στον αρχικό ιδιοκτήτη του επέστρεψε τη Δευτέρα το Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, αφούοι τουρκικές Αρχές παρέδωσαν τον τίτλο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε τον περασμένο Ιούνιο του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο τη Δευτέρα, ασκώντας επίσης σκληρή κριτική για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σε σχέση με αυτές της Ιρλανδίας.

Δεκαήμερη παράταση των εργασιών της ζήτησε και πήρε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, προκειμένου να καταθέσει οριστικά στις 10 Δεκεμβρίου το πόρισμά της.

Κόσμος
Μετά τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων που περιγράφουν με ωμή ειλικρίνεια τις παρασκηνιακές και πολλές φορές παράνομες και παράτυπες κινήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποκαταστήσει τη ζημιά έναντι της διεθνούς κοινότητας και περνά στην αντεπίθεση προαναγγέλλοντας δικαστική διερεύνηση σε βάθος.

Μετά από αρκετές εβδομάδες εικασιών για τις επιπτώσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι το ηλεκτρονικό σκουλήκι Stuxnet προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των φυγοκεντριστών.

Έξι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση Αφγανού αστυνομικού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, αναφέρουν πηγές των συμμαχικών δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Ευρεία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Αιγύπτου θα έχει το κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, ενώ αντίθετα η αντιπολιτευόμενη Μουσουλμανική Αδελφότητα χάνει μεγάλο μέρος από τις έδρες της.

Η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αναθεωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες προστασίας των απόρρητων πληροφοριών, μετά τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το WikiLeaks.

Οικονομία
Την αισιοδοξία από την ευρωπαϊκή διάσωση της Ιρλανδίας φαίνεται ότι αντιστάθμισε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η ανησυχία ότι δεν έχει ανακοπεί ακόμη η κρίση στην Ευρωζώνη, οδηγώντας χαμηλότερα τους δείκτες. Το αρνητικό κλίμα μεταφέρθηκε και στη Νέα Υόρκη, όπου οι δείκτες έκλεισαν επίσης στο κόκκινο παρά τα ενθαρρυντικά αρχικά στοιχεία για την εμπορική κίνηση του σαββατοκύριακου μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Θετικό προ φόρων τρίτο τρίμηνο κατέγραψε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με κέρδη 25 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα αυξήθηκαν κατά 42,46% σε 282,15 εκατ. ευρώ. Αύξηση 252,06% στην οργανική κερδοφορία ανακοίνωσε το ΤΤ, που σημειώνει ως ισχυρό το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειάς του, που φτάνει σε 16,54%.

 Απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης των εμπορικών καταστημάτων με Υπουργική Απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του κλάδου, που μιλά για αύξηση των πτωχεύσεων στο εμπόριο κατά 44%. Επίσης, ο υπουργός παρουσίασε δράσεις για ενίσχυση της ρευστότητας. Στην ίδια εκδήλωση οι φορείς της αγοράς παρουσίασαν την τραγική κατάσταση της αγοράς, ζητώντας εθνική κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη. Κατηγορίες στην κυβερνητική πολιτική από εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης και των Συνδικάτων.

Αθλητισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου