Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στο Μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2010
Το CNN χθες βράδυ είχε συνέντευξη του Larry King με το πρώην Πρόεδρο της Αμερικής κ. George W. Bush και τη σύζυγό του Barbara. Οι οποίοι είπαν ότι ο Barack Obama είναι συμπαθής και προσπαθεί να κάνει καλή δουλειά. Και όταν ρωτήθηκαν για το “tea party” η πρώην πρώτη κυρία είπε ότι καλό θα ήταν η Sarah Palin να μείνει στην Αλάσκα.

Να τα “μαζέψει” προσπαθεί ο Πρόεδρος της Πανκρητικής για το συμβόλαιο που έκανε με το Πανεπιστήμιο του Detroit για να δώσει αντίτυπα από τα περιοδικά και υλικό από το ιστορικό αρχείο της Πανκρητική στο τμήμα Σλαβικών Θεμάτων όπου θα τα βάλουν στο αρχείο τους. Λέει ο κ. Πρόεδρος σε νέα επιστολή προς τα μέλη της Πανκρητική ότι στο συμβόλαιο που υπέγραψε είναι μόνο για τα περιοδικά. Έχουμε στο αρχείο μας τις επιστολές του κ. Προέδρου.

Πριν μερικά χρόνια χαμός γινόταν στις εκλογές των Σωματείων και των Ελληνικών Κοινοτήτων. Τώρα με το ζόρι να συμπληρώσει διοικητικό συμβούλιο η κάθε οργάνωση. Ξέρεις τι είναι να είσαι εθελοντής, να χαλάς το χρόνο σου, να χαλάς τα χρήματά σου και να τα ακούς από πάνω; Βαρέθηκε ο κόσμος, να το πούμε έτσι κομψά.

Θα έρθουν λέει να πουλήσουν τα «ομόλογα της Διασποράς» στις ΗΠΑ και Καναδά για να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα. Πρέπει να πάρουμε. Αλλά θα πάρουμε όταν τα λαμόγια, οι λωποδύτες και τα παράσιτα πάνε φυλακή. Όταν οι πολιτικοί της μάσας και της αρπαχτής πάνε στη στενή. Αρκετή κοροϊδία και χρησιμοποίηση του Ελληνικού μας φιλότιμου. Πρώτα στη φυλακή οι απατεώνες που άρπαξαν αλλά και αυτοί που σκόρπισαν τον ελληνικό πλούτο για εκλογές και “διορισμένους” πολιτικούς.

Τμήμα Ευζώνων έφτιαξε το Ντιτρόϊτ τώρα φτιάχνει και η Φλώριδα. Μπράβο τους. Ποια Φλώριδα δηλαδή ας μην ήταν ο Μιχάλης Σέρβος και δυο-τρείς άλλοι… Οι περισσότεροι περιμένουμε στη γραμμή να δούμε πόσα λάθη θα κάνουν άνθρωποι σαν το Σέρβο για να κράξουν. Αλλά από “κοράκια” τι περιμένεις, κρα θα ακούς.

Ανανέωση το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Ελληνική Ηχώ της Βοστώνης. Χρειαζόταν, γιατί το περιορισμένο λεξιλόγιο και τα ανύπαρκτα ενδιαφέροντα τελευταία είχε κάνει το αρχαιότερο ελληνικό πρόγραμμα της Βοστώνης βαρετό. Τώρα πέραν από τις πάρα πολλές διαφημίσεις χρειάζεται και πληροφορίες που ενδιαφέρουν το ακροατήριο.

Πληροφορηθήκαμε ότι ένα συγγενικό πρόσωπο ενός ιερέα που απεβίωσε πριν μερικά χρόνια δώρισε σε κοινότητα το υλικό και τη βιβλιοθήκη που είχε φτιάξει ο άνθρωπος με την προϋπόθεση να γίνει βιβλιοθήκη σε ενορία της Βοστώνης. Από τότε όμως πέρασαν χρόνια και αναρωτιούνται τι έγινε το υλικό; Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει;  Πριν πάρει διαστάσεις το θέμα.

΄Όπως γνωρίζεται η κ. Θεοντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη έφτιαξε κόμμα. Από κόμματα τίποτα άλλο. Τέλεια πότε θα βάλουν;  Πήγε λοιπόν η κ. Μπακογιάννη στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του πει το και το. Εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο είπε «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Στόχος του δικού μας κινήματος είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους και νέες προτάσεις. Πάνω από όλα, να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια αύριο».
Όλα καλα και ωραία, φιλοδοξία έχει, καλα έκανε, αλλά έπρεπε να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία για να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό; Έπρεπε να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία για να ενώσει τις δυνάμεις; Δεν καταλαβαίνω εγώ ή δεν τα λέει καλά;

Ημέρα των Ευχαριστιών μεθαύριο Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου. Είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών και στο γιορτινό τραπέζι θα υπάρχει η παραδοσιακή γαλοπούλα η οποία στα αγγλικά λέγετε turkey (τούρκι). Στα γριγκλις (Greek/English) όμως ο πληθυντικός είναι τούρκοι. Οπότε με βουλιμία θα φάμε "τούρκους". Καλή όρεξη.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου