Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για ντόμινο στην Ευρωζώνη μετά την ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης. Η Κομισιόν απορρίπτει τις φήμες περί χορήγησης οικονομικής βοήθειας και σε άλλες χώρες.

Ελλάδα
 Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
 Γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που επιβάλλουν την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Κολιοκώστας. Οι αρνούμενοι να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές, σημειώνεται, απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.
 Αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να συναινέσουν στην πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Γ.Πανάρετου για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, οι Συγκλητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασαν ως αργά την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Πανάρετος είχε στείλει έγγραφο στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας τη γνώμη του Ιδρύματος για να καταργήσει το τμήμα λόγω των πρωτοφανών περιστατικών οικογενειοκρατίας και παρατυπιών που παρατηρήθηκαν σε αυτό.
 Όποιος θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου, να φύγει από τη ΝΔ αλλά να παραδώσει την έδρα του. Αυτό να αναμένεται να είναι το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου εκτός από τον ίδιο, θα λάβουν το λόγο -για πρώτη φορά και εδώ και πολύ καιρό- και τα στελέχη.
 Στη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και σε διεύρυνση της αποστολής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλα αδικήματα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της διαφθοράς, προχωρά η κυβέρνηση.

Κόσμος
 Προειδοποιητικό μήνυμα σε Νότια Κορέα και ΗΠΑ ότι μετά σχέδιά τους για μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις εξωθούν την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πολέμου στέλνει η Πιονγκιάγνκ, λίγες ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στα δύο κράτη. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ τοποθέτησε τον μέχρι σήμερα σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, στο αξίωμα του υπουργού Άμυνας.
 Με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας να είναι σε δεινή θέση λόγω του σχεδίου σωτηρίας των τραπεζών και της προσφυγής στο μηχανισμό, ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν εκφράζει τη δική του εκδοχή για το πώς η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο. «Όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
 Τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά σε φαβέλα του Ρίο ντε Ζανέιρο, καθώς συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά. Τουλάχιστον 30 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων στις φαβέλες, όπου επικρατούν συνθήκες χάους με μέλη συμμοριών να καίνε οχήματα, να ανοίγουν πυρ και να τρομοκρατούν τους πολίτες.
 «Σεισμό» προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας η κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της υπόθεσης «Βαριοπούλα». Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας που εκλεγμένη κυβέρνηση θέτει σε διαθεσιμότητα εν υπηρεσία στρατιωτικούς τόσο υψηλής βαθμίδας (δύο υποστράτηγους και έναν αρχιπλοίαρχο). Για «πραξικόπημα» κατηγορεί τον Ερντογάν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.
 Η πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μαρτίν Ομπρί δεσμεύθηκε σε ένα σύμφωνο «μη επίθεσης» ανάμεσα στην ίδια, τον Ντομινίκ Στρος-Καν και την Σεγκολέν Ρουαγιάλ για την παρουσίαση κοινού υποψηφίου στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές που θα ορίσουν τον υποψήφιο του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012. Οι Σοσιαλιστές περιμένουν οριστική απάντηση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατά τις δημοσκοπήσεις θα κατατρόπωνε τον Νικολά Σαρκοζί εάν στήνονταν σήμερα κάλπες.

Οικονομία
 Παύει η πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμών των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ, με υπουργική απόφαση που υπεγράφη την Πέμπτη. Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Λοβέρδος, τονίζοντας ότι πλέον οι φαρμακοποιοί θα πληρώνονται από τον ΟΠΑΔ εντός 45 ημερών. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ προανήγγειλε εξάλλου και την απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Επίσης ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κατέθεσε τροπολογία για τις προμήθειες των νοσοκομείων και τόνισε ότι η Κομισιόν θα άρει την επιβολή του σχετικού προστίμου στην Ελλάδα.
 «Μη ζήτημα», χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης το θέμα που ανέκυψε μετά τους προβληματισμούς που θέτει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για τη διαδικασία εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών και τις καταγγελίες από τη Νέα Δημοκρατία. Ερωτήματα είχαν εγερθεί για το εάν οι μεταβατικές διατάξεις για την εξίσωση που προβλέπονταν στον ασφαλιστικό νόμο για το ασφαλιστικό θα ισχύουν μετά την ψήφιση του νόμου περί ίσης εργασιακής μεταχείρισης ανδρών και γυναικών.
 Στην αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που έχουν βρεθεί να φοροδιαφεύγουν, θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα το ΣΔΟΕ. Την απόφαση για «λουκέτο», έλαβε ο υπουργός Οικονομικών και για παραδειγματισμό προς τους υπολοίπους, ενώ θετικοί προς αυτό είναι και οι ελεγκτές της τρόικας, που θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Στη σχετική απόφαση διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα μπορεί να είναι ακόμη και οριστική σε περίπτωση υποτροπής.
Αθλητισμός

 Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Λάτσιο επικράτησε με 3-0 της Αλμπινόλεφε στο Ολίμπικο και προκρίθηκε στους «16» του Coppa Italia. Οι «λατσιάλι» εξασφάλισαν στην ουσία το εισιτήριο της πρόκρισης με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Με το εντυπωσιακό 5-1 επιβλήθηκε της Μπρέσια η Κατάνια και προκρίθηκε πανηγυρικά. Το εισιτήριο εξασφάλισε και η Μπολόνια μετά το 3-0 επί της Κάλιαρι.

 Ο Ανδρέας Τάτος του Ατρομήτου, σκόρερ του γκολ με το οποίο η ομάδα του Περιστερίου νίκησε μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκ. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε του Ντάνιελ Κουζέν της Λάρισας εναντίον του Παναθηναϊκού.

 Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Παγκρήτιο, παίρνοντας προβάδισμα τριών βαθμών έναντι του Παναθηναϊκού και έχοντας πλέον την καλύτερη δυνατή ψυχολογία προετοιμάζεται για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στοχεύοντας να διατηρήσει την διαφορά από τους διώκτες του. Η «ευστοχία» του Πάντελιτς, πάντως, έχει δημιουργήσει... πονοκέφαλο στον Βαλβέρδε, που ψάχνει τρόπους για να χωρέσει στο ίδιο σχήμα τον Σέρβο με τον φορμαρισμένο Μιραλάς, ενώ την ίδια ώρα αναζητά λύσεις για την ελλιπέστατη αμυντική γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου