Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Αυγενάκης για δηλώσεις υπέρ Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ποιος, ποιά, θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη;

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2010
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Παράλληλα, με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμπει τον κ. Αυγενάκη για οριστική διαγραφή από το κόμμα. Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το νέο κίνημα Δημοκρατική Συμμαχία σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Η είδηση είχε κυκλοφορήσει από το πρωί σήμερα, αλλά μόλις το μεσημέρι ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ, με απόφασή του, θέτει εκτός Κ.Ο. τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα, με επιστολή του, ζητεί τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία παραπέμπει τον βουλευτή Ηρακλείου με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής». Ο κ. Λυκουρέντζος πρόσθεσε ακόμη, πως «επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει, μέχρι τέλους, την εντολή την οποία έλαβε από τον ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον: Να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση»!
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Σαμαρά αντέδρασε ο βουλευτής Αυγενάκης. Δήλωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά από την τηλεόραση και έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».
Χαρακτηρίζει επίσης προσχηματική τη δήλωση του κ. Λυκουρέντζου και αναφέρει ότι η διαγραφή του στην πραγματικότητα οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους:

«1. Στον παροξυσμό πανικού, από τον οποίο έχει καταληφθεί ο κ. Σαμαράς και ο στενός κύκλος του, από την ισχυρή πίεση που του ασκεί το αίτημα της ανανέωσης και του απεγκλωβισμού του κόμματος από τα δεσμά μιας ξεπερασμένης, στείρας πολιτικής εσωστρέφειας και ηγετικής αλαζονείας.

2. Στην παταγώδη πανελλήνια αποτυχία των προσωπικών πολιτικών επιλογών του κ. Σαμαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρότι αυτές υποστηρίχθηκαν σθεναρά από τον ίδιο και τα πιο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

3. Στη δυσανεξία του κ. Σαμαρά και της ομάδας του προς κάθε νέα, αυτόνομη, έντιμη, μη υποτακτική πολιτική φωνή και δύναμη, εφόσον αυτή δεν είναι η φωνή του Κυρίου του, κάτι που δείχνει ο ίδιος να απολαμβάνει».

Επιπλέον, σημειώνει ότι η διαγραφή του προσβάλλει βαθύτατα τον κόσμο της ΝΔ, αλλά και όλους τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι ήλπιζαν σε μία πραγματική ανανέωση την οποία άρχισαν ήδη να αναζητούν αλλού. «Η ανασφάλεια και ο φόβος δεν είναι καλοί σύμβουλοι κύριε Σαμαρά», καταλήγει στη δήλωσή του.

Ο κ. Αυγενάκης πριν τη διαγραφή του είχε μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm 97,8» όπου δεν απάντησε στο ερώτημα εάν σκοπεύει να βρεθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία, λέγοντας πως «τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που δεν μπορείς να δεσμευθείς».

Κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη ανέφεραν στον ίδιο ραδιοσταθμό ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν σχολιάζει εσωτερικά ζητήματα άλλων πολιτικών δυνάμεων».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου