Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Γ. Κοντογιάννης: «Αποστασία; Εγώ δεν έριξα κυβέρνηση!»

Ο Γ. Κοντογιάννης ξεκαθαρίζει μιλώντας στο «Βήμα» ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και επιτίθεται σφόδρα στον κ. Αντ. Σαμαρά

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
«Επέλεξα να μιλήσω από τον χώρο που έχω εντολή να υπηρετήσω» δηλώνει ο κ. Γ. Κοντογιάννης για την απόφασή του να «αυτοδιαγραφεί» από τη ΝΔ από το βήμα της Βουλής
«Επέλεξα να μιλήσω από τον χώρο που έχω εντολή να υπηρετήσω» δηλώνει ο κ. Γ. Κοντογιάννης για την απόφασή του να «αυτοδιαγραφεί» από τη ΝΔ από το βήμα της Βουλής
«Γιατί να παραδώσω την έδρα μου; Μήπως ανήκει στον κ. Σαμαρά; Ανήκει στον κ. Κ. Καραμανλή που με συμπεριέλαβε στον συνδυασμό και στον λαό της Ηλείας που με εξέλεξε» απαντά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κ. Γ. Κοντογιάννης. Αποφάσισε να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του στη Βουλή και όχι στα ΜΜΕ έπειτα από προχθεσινές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στη Ρηγίλλης και ανέφεραν ότι η διαγραφή του είχε ήδη αποφασιστεί. Από προχθές το βράδυ, μετά τη διαγραφή του κ. Ελ. Αυγενάκη , στελέχη της ΝΔ τού τηλεφωνούσαν και επέμεναν ότι ο Σαμαράς αποφάσισε να τελειώνει μια και καλή με τα εσωκομματικά προβλήματα. Οι περισσότεροι επέμεναν ότι ήταν ο επόμενος στη λίστα. Πήρε την απόφασή του και ξεκίνησε για τη Βουλή.
«Λειτούργησα αντρίκια» υπογραμμίζει μιλώντας στο «Βήμα», προσθέτοντας ότι τους τελευταίους μήνες δεχόταν έναν απίστευτο πόλεμο από το ίδιο του το κόμμα. «Επέλεξα να μιλήσω στον χώρο που έχω εντολή να υπηρετήσω» σημειώνει, προσθέτοντας ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Ρηγίλλης τού έδειχνε με κάθε τρόπο πως είναι ανεπιθύμητος.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές η ηγεσία της ΝΔ τού πρότεινε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αλλά τελικά δεν έλαβε ποτέ το χρίσμα γιατί αντέδρασε ο επίσης βουλευτής Ηλείας κ. Κ. Τζαβάρας, διατηρώντας τη βεντέτα που ξέσπασε τις παραμονές των τελευταίων εθνικών εκλογών με την περίφημη «μεταφορά» του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία.
«Από τότε δέχομαι ένα ασταμάτητο κυνηγητό» τονίζει, επισημαίνοντας ότι ακόμη και μετά τη χθεσινή δήλωση ανεξαρτητοποίησής του στη Βουλή ζήτησε τον λόγο, για να του απαντήσει ο κ. Τζαβάρας!
Ο κ. Κοντογιάννης υποστηρίζει ότι επί 12 μήνες δεχόταν αδιαμαρτύρητα τον πόλεμο της Ρηγίλλης, επειδή υποστήριξε ανοιχτά την κυρία Μπακογιάννη στην εσωκομματική εκλογή, παρ΄ ότι ο ίδιος στη συνέχεια δήλωνε σε κάθε ευκαιρία πως ήταν και παραμένει βουλευτής της ΝΔ.
«Είμαι από τους ελάχιστους βουλευτές που επανεξελέγησαν στην περιφέρεια. Πώς μου ζητούν να παραδώσω την έδρα μου;» αναρωτιέται, ενώ σε όσους τον κατηγορούν ότι συμμετέχει σε μια νέα αποστασία απαντά με δηλητηριώδεις υπαινιγμούς: «Ποια αποστασία; Εγώ δεν έριξα την κυβέρνησημε τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου» τονίζει, υπενθυμίζοντας την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Συμπιλίδη και την Πολιτική Ανοιξη το 1993.
Ο κ. Κοντογιάννης αποφεύγει να δηλώσει από τώρα αν θα προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , παρ΄ ότι αυτό θεωρείται βέβαιο λόγω της στενής σχέσης που έχει με την πρώην υπουργό. Θα το πράξει, όπως όλα δείχνουν, ως τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, όπου η ομάδα της κυρίας Μπακογιάννη προγραμματίζει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου