Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2010

Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για ντόμινο στην Ευρωζώνη μετά την ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης. Η Κομισιόν απορρίπτει τις φήμες περί χορήγησης οικονομικής βοήθειας και σε άλλες χώρες.

Ελλάδα
 Μετά τη μικρή συμμετοχή για εθελοντικές μετατάξεις, αρχίζουν οι διαδικασίες μετάταξης προς τους Δήμους, για περίπου 2.000 υπαλλήλους που σήμερα εργάζονται στις Νομαρχίες, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου.
 Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ.Παπανδρέου ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να υπάρξει «μορατόριουμ» ενός έτους για να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.
 O διάλογος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσει τη Δευτέρα με συνεδρίαση υπό την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και τη συμμετοχή των κομμάτων εκτός από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Σε ενωτικό κλίμα, χωρίς βέβαια να λείψουν οι αιχμές και οι επιθέσεις στη Ντ.Μπακογιάννη, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στη δευτερολογία του ανακοίνωσε ότι στο εξής θα συνεδριάζει πιο συχνά η ΚΟ, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για άριστο, ενωτικό και φιλικό κλίμα.
 Ενωτικός, αλλά και αιχμηρός όπως πάντα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο 21ο συνέδριο του ΑΚΕΛ. «Μας διδάσκει η δυνατότητα σας να προσαρμόζεστε κάθε φορά στις ανάγκες της πραγματικότητας. Σήμερα κυβερνάτε την Κύπρο, η οποία είναι μια χώρα καπιταλιστική, στην οποία λειτουργεί η αγορά» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίστηκε κάποτε η πρόταση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Κόσμος
 Συμπαίκτης του Μπαράκ Ομπάμα σε παιχνίδι μπάσκετ τραυμάτισε κατά λάθος τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα χείλια με αποτέλεσμα να του γίνουν 12 ράμματα. Λεπτομέρεια: Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε πως στον Αμερικανό πρόεδρο έγινε τοπική αναισθησία. Σε περίπτωση που η αναισθησία ήταν ολική, θα έπρεπε να αναλάβει προσωρινά ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
 Ένας άνδρας που εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι παρίστανε ηγέτη των Ταλιμπάν, χωρίς φυσικά να είναι, με την έγκριση των ΗΠΑ έφτασε να έχει συνομιλίες ακόμα και με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ενώ απέσπασε και αρκετές χιλιάδες δολάρια.
 Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα. Η «ιδιοκτήτρια» αφήνει μάλιστα, σύμφωνα με εφημερίδες της περιοχής, ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεώνει τη χρήση ηλιακής ακτινοβολίας (λογικά, μόνο στους γήινους), αξιοποιώντας τα έσοδά της για κοινωφελείς σκοπούς.
 Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και κλείσιμο δεκάδων σχολείων έχει προκαλέσει το ασυνήθιστο για την εποχή, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, κύμα κακοκαιρίας στη Βρετανία. Χιόνια και στο Λονδίνο μέσα στο Σαββατοκύριακο, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
 Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Αϊτινοί παραμένουν άστεγοι μετά το σεισμό του Ιανουαρίου που κόστισε τη ζωή σε 230.000 ανθρώπους. Μια επιδημία χολέρας έχει αφαιρέσει ως τώρα 2.000 ζωές, προκαλώντας ταραχές. Παρά ταύτα, την Κυριακή στήνονται κάλπες στην Αϊτή για προεδρικές εκλογές, με τον νικητή να καλείται να φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο της ανοικοδόμησης της χώρας.

Οικονομία
 Στα 58,3 εκατ. ευρώ, από 56,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, διαμορφώθηκαν οι ζημιές προ φόρων για την Τ-Bank στο 9μηνο του 2010, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 56,1 εκατ. ευρώ.
 Σε ριζικές αλλαγές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για ιδιωτικά προγράμματα υγείας προχωράει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει ασαφής εικόνα των ασφαλισμένων για το τι έχουν υπογράψει και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα γνωστοποιήσει τις ακριβείς θέσεις της στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
 Η απλοποίηση των διαδικασιών και η ένταξη νέων ώριμων δράσεων θα «υπερδιπλασιάσει» το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ υποστηρίζει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας δράσεις για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων. Αναγκαίο ένα «διαφορετικό πλαίσιο διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, λέει ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου