Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Γιόρτασε η Αμερική

Ημέρα των Ευχαριστιών και γιόρταζε η Αμερικάνικη Οικογένεια. Είναι μία γιορτή που εορτάζεται την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου κάθε χρόνο και στα αγγλικά είναι: THANGKSGIVING.

H παράδοση πάει αρκετούς αιώνες πίσω όταν, όπως λέγετε, οι πρώτοι έποικοι της Αμερικής βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αφού δεν είχαν να φάνε και έπεσαν κοπάδια από άγριες γαλοπούλες και επέζησαν γιατί έφαγαν γαλοπούλες.
Αυτό έμεινε σαν έθιμο και κάθε χρόνο εορτάζετε η μεγάλη αυτή εορτή για να ευχαριστήσουν το Θεό που τους βοήθησε να ζήσουν. Έτσι την πληρώνει η γαλοπούλα η οποία είναι το πατροπαράδοτο φαγητό της ημέρας.
Χθες λοιπόν όλες οι οικογένειες συγκεντρώθηκαν να φάνε μαζί. Εκατομμύρια Αμερικάνοι ταξίδεψαν να πάνε στις εστίες τους. Όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Σχολεία, Τράπεζες και κατά 99% οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είχαν αργία.
Τα μεσάνυχτα όμως της Πέμπτης προς την Παρασκευή άνοιξαν πολλές επιχειρήσεις (κατά το πλείστον εμπορικά κέντρα) και ο κόσμος έτρεξε να προλάβει τα νέα προϊόντα για τις γιορτές και τα δώρα των Χριστουγέννων. (Άνοιξαν τα μεσάνυχτα).
Σύμφωνα με πληροφορίες στα MALL από ενωρίς το βράδυ άρχισαν να σχηματίζονται γραμμές από πελάτες ενώ τα πάρκινγκ και οι δρόμοι είχαν γεμίσει αυτοκίνητα. Στα βόρεια της Βοστώνης έπεσε βροχή η οποία μετά τις 1:00 το πρωί πάγωσε με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά ατυχήματα.
Σήμερα δε Παρασκευή είναι η «Μαύρη Παρασκευή» αφού είναι ημιαργία και ο κόσμος πηγαίνει για ψώνια..
Τα σπίτια άρχισαν να στολίζονται με Χριστουγεννιάτικα φώτα και τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα (έλατα) άρχισαν να έρχονται από την Τετάρτη με τεράστια φορτηγά από τις Βόρειες Πολιτείες και τα δάση του Καναδά.

Καλά Ψώνια λοιπόν...

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου