Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2010
Επίθεση κατά των βουλευτών που διαχωρίζουν τη θέση τους από τη ΝΔ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ανεξαρτητοτποίηση του Γ. Κοντογιάννη και τη διαγραφή του Λ. Αυγενάκη.

Ελλάδα
 Απεργία για σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή κήρυξε η Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ. Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων τη κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρoυς καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

 Με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων δίνουν ραντεβού την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και από το ΠΑΜΕ. Στάση εργασίας και στα μέσα μεταφοράς.

 Αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την η απόφαση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη να ανεξαρτητοποιηθεί και την διαγραφή του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη που προηγήθηκε. Ο πρόεδρος του κόμματος συγκάλεσε για την Παρασκευή την Κοινοβουλευτική Ομάδα με σκοπό να θέσει τέρμα στο κλίμα εσωστρέφειας που δημιουργείται λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

 Η επίλυση του Κυπριακού είναι πρώτιστος στόχος στην εξωτερική πολιτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο. Ανέφερε ακόμη ότι ενημερώθηκε σε βάθος για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον Δημήτρη Χριστόφια και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, με τους οποίους είχε διαδοχικές συναντήσεις.

 Τις δραματικές εμπειρίες στα χέρια των απαγωγέων του θα περιγράψει την Παρασκευή για πρώτη φορά δημόσια ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος που θα καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη του λεγόμενου νέου συνδικάτου του εγκλήματος.

Κόσμος
 Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις σε πέντε νησιά στα ανοικτά των δυτικών ακτών της και μεταξύ άλλων ακυρώνει τα σχέδιά της να μειώσει τον αριθμό των πεζοναυτών στα νησιά μετά τις βορειοκορεάτικες επιθέσεις. Συνυπεύθυνες για το αιματηρό επεισόδιο στην κορεατική χερσόνησο θεωρεί τις ΗΠΑ η Πιονγκγιάνγκ, η οποία προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να απαντήσει με στρατιωτικές επιθέσεις εάν η Σεούλ προβεί σε νέες προκλήσεις.

 Ένοχους έκρινε αμερικανικό δικαστήριο πέντε νεαρούς Σομαλούς για επίθεση σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα ανοικτά της Σομαλίας, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης. Πρόκειται για την πρώτη εκδίκαση κατηγοριών πειρατείας στις ΗΠΑ εδώ και δύο αιώνες ενώ οι συνήγοροι των υπόδικων υποστήριξαν πως οι κατηγορούμενοι ήταν απλοί ψαράδες που αναγκάστηκαν από πειρατές να πυροβολήσουν εναντίον του πλοίου.

 Παραμένουν οι διαφωνίες στο εσωτερικό της Αγγλικανικής Εκκλησίας που προετοιμάζεται –όχι χωρίς τις αντιρρήσεις μερίδας των εκκλησιών που την συναποτελούν– να υιοθετήσει συμφωνία για τη διατήρηση της ενότητας, σε μία προσπάθεια για τη διατήρησή της, όπως ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι Ρόουαν Ουίλιαμς.

 Χιλιάδες φοιτητές διαδηλώσαν την Τετάρτη σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας διαμαρτυρόμενοι κατά των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια και το «ψαλίδι» στις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία. Συμπλοκές με την αστυνομία σημειώθηκαν στη Ρώμη όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Γερουσία πετώντας αυγά και ζητώντας «παραιτήσεις». Φοιτητές κατέλαβαν γέφυρες στην Πίζα, ενώ στην Περούτζια, το Σαλέρνο και το Τορίνο κατελήφθησαν πανεπιστημιακές σχολές.

 Εφετείο στη Σουηδία απέρριψε την προσφυγή του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασέιντζ κατά του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του στο πλαίσιο έρευνας για βιασμό, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται νέο κύμα αποκαλύψεων από το Wikileaks με την αμερικανική κυβέρνηση να εκφράζει τις ανησυχίες της.

Οικονομία
 Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν άρει όλα τα εμπόδια για την προσχώρηση της Μόσχας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ιγκόρ Σουβάλοφ.

 Από το χαμηλό έξι εβδομάδων της προηγούμενης ημέρας ανέκαμψαν την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάρη σε ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία εντός και εκτός Ευρώπης. Στο πράσινο και η Νέα Υόρκη, όπου θετικά έκλεισαν και οι τραπεζικές μετοχές.

 Παραμένει το αδιέξοδο στο ζήτημα των συμβάσεων στην ακτοπλοΐα και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ εφοπλιστών και ΠΝΟ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των ναυτεργατών. Για προβλήματα στα νησιά από «την εμμονή των εργατοπατέρων της ΠΝΟ» κάνει λόγο η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), «λάδι στη φωτιά ρίχνει η λάσπη προς κάθε κατεύθυνση» απαντούν οι συνδικαλιστές. Τη θέση της από την πλευρά των εργοδοτών διαχωρίζει η Attica Group, αναφέροντας πως δεν την εκπροσωπεί η «αδιέξοδη διαπραγματευτική πολιτική» της ΕΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου