Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2010

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδόν διπλασίασε την περασμένη εβδομάδα τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίση με το ιρλανδικό χρέος. Παράλληλα, η ΕΚΤ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και αυτήν την εβδομάδα.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε ομόλογα αξίας 1,348 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές τοποθετήσεις της σε κρατικά ομόλογα στα 67 δισ. ευρώ από την αρχή του σχετικού προγράμματος, τον Μάιο.
Το πρόγραμμα αγορά κρατικών ομολόγων είχε τεθεί σε λειτουργία με αφορμή την ελληνική κρίση, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των αγορών ομολόγων. Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ είχαν επιβραδυνθεί μέχρι τις αρχές αυτού του μήνα ενώ εντείνονταν οι συζητήσεις εντός της Τράπεζας περί απόσυρσης των έκτακτων μέτρων , αλλά επανενεργοποιήθηκε λόγω των ανησυχιών που προκάλεσε η κρίση στην Ιρλανδία και την αλυσιδωτή αντίδραση στο κόστος δανεισμού των χωρών στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου