Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ DΝΑ. Από τα «χρυσά» στα σούπερ υγιεινά μήλα

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2010
ΛΟΝΔΙΝΟ Διεθνής ομάδα από 86 επιστήμονες ολοκλήρωσε την αποκωδικοποίηση της ποικιλίας μήλων Γκόλντεν (τα κίτρινα μήλα) ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία νέων ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες, πιο εύγευστα αλλά και πολύ πιο υγιεινά από τα υπάρχοντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποκωδικοποίηση μπορεί να δημιουργήσει ποικιλίες που θα περιέχουν αυξημένες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι έχουν ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο ακόμη και για ανάπτυξη ποικιλίας που θα περιέχει ουσίες οι οποίες θα καταστέλλουν την όρεξη και έτσι θα αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική και άκρως υγιεινή λύση σε άτομα που θέλουν να κάνουν δίαιτα. Οπως αναφέρουν, μια «ποικιλία διαίτης» μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά σε λιγότερο από πέντε έτη.
«Η αποκωδικοποίηση θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε και να απομονώσουμε διάφορα χαρακτηριστικά των μήλων ώστε να δημιουργήσουμε ποικιλίες που θα έχουν αρώματα, βαθμό τραγανότητας, ποσότητα χυμού κ.ά., σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών» δηλώνει στην «Daily Μail», ο Ρότζερ Χέλενς, ερευνητής της εταιρείας Ρlant & Food Research της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου