Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ - Κογκρέσο, Αντίποινα κατά της Κίνας για τη «χειραγώγηση» του γουάν

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2010
Από το Κογκρέσο υιοθετήθηκε, σήμερα, σχέδιο νόμου με το οποίο προβλέπονται «αντίποινα» έναντι της Κίνας, η οποία χρησιμοποιεί ένα υποτιμημένο γουάν ως «όπλο» για τη διόγκωση των εξαγωγών της.
Η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου «δια βοής», προωθώντας το στην Ολομέλεια του Σώματος.
Και πάλι, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές εναντιώθηκαν, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι «είναι μικροκομματικός ελιγμός των Δημοκρατικών, ενόψει των 'ενδιάμεσων' εκλογών της 2ας Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου».
Προκειμένου να προωθηθεί και στη Γερουσία προς ψήφιση, το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει καθ' ολοκληρίαν να έχει οριστικοποιηθεί και υπερψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Ήδη, οι πρώτες ψηφοφορίες για το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων «μπορεί να γίνουν και μέσα στην προσεχή εβδομάδα», σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Προβλέπεται από το νομοσχέδιο η επιβολή «αντισταθμιστικών δασμών εισαγωγής» πάνω στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, δεδομένου ότι η αμερικανική πλευρά υποστηρίζει ότι «με το χαμηλό γουάν η Κίνα επίσημα επιδοτεί τις εξαγωγές της».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου