Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει, επενδύσεις χωρίς χρηματοδότηση δεν γίνονται»

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Βερολίνο


Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2010
Βασικοί οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ φέτος θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σήμερα Πέμπτη.
«Βλέπουμε κάποια ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά σημάδια στους σημαντικούς οικονομικούς δείκτες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ίσως είναι πιθανόν να έχουμε ελαφρά καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι είχαμε προβλέψει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέδριο στο Βερολίνο.
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει ύφεση 4% για φέτος. Ο υπουργός χαρακτήρισε υπερβολικές τις ανησυχίες για την υστέρηση των κρατικών εσόδων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό, με μακροπρόθεσμες λήξεις, «κάποια στιγμή του χρόνου».
Ο ακριβής χρόνος και η διάρκεια θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες στις αγορές, τόνισε.
Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, «είναι να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές, έτσι ώστε η ύφεση να είναι σύντομη και να μπορέσει να οδηγήσει σε πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης». Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο υπουργός επισήμανε ότι «ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει, επενδύσεις χωρίς χρηματοδότηση δεν γίνονται, χρηματοδότηση με κλειστές αγορές είναι επίσης αδύνατη. Και οι αγορές θα ανοίξουν, όταν επανέρθει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Και θα επανέρθει αυτή η εμπιστοσύνη με το πρόγραμμα που κάνουμε και επειδή βάζουμε τάξη στο σπίτι μας».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, τέλος, ότι η προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα φαίνεται ανάγλυφα και στις αναλύσεις των διαφόρων οικονομολόγων και επενδυτικών οίκων, ενώ, είναι επίσης σαφές, ότι και οι ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι συμφώνησαν στο μνημόνιο, βλέπουν την πρόοδο που γίνεται.
Ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο Βερολίνο, προκειμένου να μιλήσει στο συνέδριο του Economist «Το μέλλον της ζώνης του ευρώ». Στο περιθώριο του συνεδρίου συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου