Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ταλαιπωρία στον Πειραιά - Επεισόδια στην Καβάλα

Εγκλωβισμένα στο λιμάνι παραμένουν νταλίκες που έχουν αποβιβαστεί από τα πλοία, λόγω των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών που δεν τους αφήνουν να φύγουν.
Δεν έπεισε η γραπτή δέσμευση Ρέππα
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φορτηγά παραμένουν μπλοκαρισμένα, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν, ενώ οι απεργοί δεν άφησαν ούτε τους οδηγούς φορτηγών να επιβιβάσουν τα οχήματα στα πλοία που είχαν προορισμό τα νησιά.
Τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά είναι αυξημένα, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφάσισαν νωρίτερα την Παρασκευή (24/9) να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε μια επεισοδιακή πανελλαδική γενική συνέλευση, παρά τη γραπτή δέσμευση του υπουργού Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα ότι θα ικανοποιήσει μερικά από τα αιτήματα τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις επιβαρύνουν και τους ίδιους και το κοινωνικό σύνολο.
Είπε με νόημα δε ότι η επίταξη εξακολουθεί να ισχύει.

Αίρεται εκτάκτως ο περιορισμός κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο
Αίρονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά υγρών καυσίμων, κατ’ εξαίρεση, από την Παρασκευή (24/9) το μεσημέρι μέχρι και την Κυριακή.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας για λόγους υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Επεισόδια στην Καβάλα
Επεισόδια απειλήθηκαν το απόγευμα από ομάδα ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης έξω από το συνεδριακό κέντρο της Καβάλας, όπου αφίχθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια της 18ης Περιφερειακής Έκθεσης με την επωνυμία «Kavalaexpo 2010» που διοργανώνει το επιμελητήριο της πόλης.
Ο κ. Τιμοσίδης, με απόλυτη ψυχραιμία απέφυγε να απαντήσει στις προκλητικές ενέργειες των συγκεντρωμένων και δέχθηκε να συναντήσει τριμελή αντιπροσωπεία τους. Το αίτημα έγινε δεκτό από μέρους των διαμαρτυρομένων και πριν τα εγκαίνια της έκθεσης συζήτησε μαζί τους παρουσία του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Άγγελου Τσατσούλη.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών επέδωσαν στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα τους, ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και τόνισαν δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα τους.

Πηγή: KOΣMOΣ, Άγγελος Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου