Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η δασκάλα και ο «πρωτάρης»

Απίστευτες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται από πειθαρχική δίωξη κατά καθηγήτριας η οποία δημοσίως σε λύκειο της Κρήτης διατυμπάνιζε τον έρωτά της για 15χρονο μαθητή της


Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2010
O τρελός έρωτας της φιλολόγου καθηγήτριας με τον ανήλικο, τότε, μαθητή της, το «μωρουλίνι» όπως το έλεγε, όχι μόνο αναστάτωσε την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά προκάλεσε τόσο στην ίδια όσο και στον έφηβο προβλήματα, σε βαθμό που αναγκάστηκαν να επέμβουν τα πειθαρχικά όργανα του υπουργείου Παιδείας. Οπως αποκαλύπτεται από τις δύο Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αλλά και την πειθαρχική αγωγή που της ασκήθηκε, η καθηγήτρια όχι μόνο δεν έκρυβε τον έρωτά της, αλλά τον διατυμπάνιζε σε κάθε ευκαιρία προκαλώντας την επέμβαση των γονέων του μαθητή της.

Η ερωτευμένη καθηγήτρια
Η καθηγήτρια, η οποία στη συνέχεια ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα και έγινε λέκτορας σε Πανεπιστήμιο της Βορείου Ελλάδας, ήταν παντρεμένη με καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και είχε τρία παιδιά. Κατά τη διετία 2004-2006 όταν υπηρετούσε σε λύκειο του Ρεθύμνου, ερωτεύθηκε σφόδρα 15χρονο μαθητή της, ο οποίος ήταν κατά δύο χρόνια μικρότερος από το πρώτο της παιδί.
Τον έρωτά της όμως δεν άντεξαν οι γονείς του εφήβου, καθώς δεν είχε γίνει γνωστός μόνο σε όλο το Ρέθυμνο, αλλά η είδηση είχε περάσει και στους διπλανούς νομούς, ενώ αποτελούσε το «καυτό» καθημερινό θέμα συζήτησης στα καφενεία. Η έκφραση «το μωρουλίνι μου» είχε γίνει τότε σλόγκαν στα λύκεια του Ρεθύμνου. Ετσι ήταν μονόδρομος πλέον για τους γονείς του Γιώργου να χτυπήσουν την πόρτα του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η αντίστροφη μέτρηση για την καθηγήτρια ξεκίνησε όταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, όπου είχε πλέον γίνει λέκτορας, άσκησε σε βάρος της πειθαρχική αγωγή μετά από δύο Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επέδειξε διαγωγή η οποία απάδει της αξιοπρέπειας πανεπιστημιακού λειτουργού. Και αυτό, ανεξάρτητα από το αν οι πράξεις που της αποδίδονται διαπράχθηκαν προτού αποκτήσει την ιδιότητα μέλους ΔΕΠ.
Στην καθηγήτρια αποδίδεται ότι όταν δίδασκε σε λύκειο του Ρεθύμνου θώπευσε τα οπίσθια του νεαρού, εκθειάζοντας παράλληλα εκείνο το σημείο του σώματός του, ενώ τον φίλησε ενώπιον των μαθητών της τάξης. Αλλη φορά, παρουσία των συμμαθητών του, τον αγκάλιασε και αφού τον αποκάλεσε «ο Γιώργος, το μωρουλίνι μου», τον φίλησε στο μάγουλο. Ακόμη, δεν έκρυψε και τις ενδόμυχες αδυναμίες της, καθώς μέσα στην τάξη, παρουσία όλων των μαθητών, είπε ότι « το πιο σέξι σημείο του σώματος του Γιωργάκη είναι το κωλαράκι του».

«Δεν θέλω να κοιτάει άλλες»
Ενα απόγευμα μάλιστα, μέσα στο σχολείο, του έκανε «σκηνή ζηλοτυπίας», λέγοντας ότι « δεν θέλω να κοιτάει άλλες ο Γιώργος μου », ενώ άλλη φορά τον θώπευσε στο κεφάλι παρουσία συμμαθήτριάς του την οποία ρώτησε: «Δεν είναι όμορφος ο Γιώργος μου;».
Πέρα από όλα αυτά, η ελεγχόμενη καθηγήτρια έκανε ακόμη ένα βήμα ζητώντας του ραντεβού εκτός σχολείου. Οντως συναντήθηκαν στην καφετέρια «Ανατολίτικο» του Ρεθύμνου, όπου εκεί του « εκμυστηρεύεται τον έρωτά της και τον συμβούλευσε να μην το αναφέρει στους γονείς του» όπως αποκαλύπτεται στα έγγραφα της πειθαρχικής δίωξης. Δεν παρέλειψε επίσης να ξεκαθαρίσει στον Γιώργο κατά τη συνάντηση εκείνη ότι « θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί του» και αφού ο ανήλικος προέβαλε τους ενδοιασμούς του, εκείνη του απάντησε ότι « θα τον περιμένει να ενηλικιωθεί ».
Η κατάσταση όμως είχε φτάσει στο απροχώρητο και οι γονείς του παιδιού ως μόνη διέξοδο που βρήκαν για να σωθεί το παιδί τους από τον έρωτα της καθηγήτριας και να καταλαγιάσει ο θόρυβος στην κοινωνία του Ρεθύμνου ήταν να αλλάξουν σχολείο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσει ο έρωτας της καθηγήτριας, η οποία στον χορό που έκανε η Γ΄ Λυκείου φώναζε ενώπιον καθηγητών και μαθητών: «Φέρτε μου τον Γιώργο ». Μάλιστα διαπραγματευόταν με μαθητές ότι αν φέρουν πίσω το «μωρουλίνι» της από το λύκειο όπου είχε μετεγγραφεί, θα τους έβαζε εικοσάρι.

Η αγωγή και η «κατανόηση» του υπουργείου
Κατά τη διενέργεια των δύο Ενορκων Διοικητικών Εξετάσεων κατέθεσαν οι γονείς του Γιώργου, η ίδια η καθηγήτρια, ο σύζυγός της, συνάδελφοί της και συμμαθητές του Γιώργου. Στην πειθαρχική αγωγή σε βάρος της καθηγήτριας αναφέρεται ότι δημιούργησε σκάνδαλο στο σχολείο « με τα καμώματά της » και πως « εξέθεσε στα μάτια της κοινωνίας και των μαθητών ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, παραδίδοντας ένα παιδί στην τρυφερή ηλικία των 15 ετώνβορά στη σχολική κοινότητα για κάθε είδους σχόλια, λοιδορίες και προπηλακισμούς». Σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρεται ότι « η συμπεριφορά της μαρτυρείάνθρωπο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο». Δυστυχώς « απετέλεσε αντικείμενο οίκτου, χλεύης και απόρριψης από τους συναδέλφους της καθ΄ ότι δεν έπαιρνε από λόγια» σημειώνεται στην αγωγή.
Εμμέσως πλην σαφώς υπογραμμίζεται ότι η συμπεριφορά της καθηγήτριας αποσκοπούσε άλλού: «Οι αναφορές που έκανε η καθηγήτρια ότι ο Γιώργος είναι όμορφος, ζωηρός κ.ά. σημαίνει ότι πέραν του ρόλου της, εμφιλοχωρούσε και άλλου είδους ενδιαφέρον (ερωτικό)». Πάντως, πέρα από όλα αυτά, τα πειθαρχικά όργανα του υπουργείου Παιδείας, όπως φαίνεται, είδαν με πολλή συμπάθεια την ιστορία. Και αυτό διότι αν και είχαν, όπως είπαν, τη δυνατότατα να την απολύσουν έκριναν ότι «προέβηστις πράξεις που τις αποδίδονται χάριν αστεϊσμού και από επιπολαιότητα». Τελικά οι πειθαρχικοί ελεγκτές τής επέβαλαν την ποινή της επίπληξης!

Υποθέσεις που έκαναν τον γύρο του κόσμου
Η Μέρι Κέι Λετουρνό με τον πρώην μαθητή της και νυν σύζυγό της Βίλι Φουαλάου για χάρη του οποίου έμεινε οκτώ έτη στη φυλακή. Η Ντέμπρα Λαφάβ καταδικάστηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό τριών ετών επειδή είχε σχέσεις με 14χρονο μαθητή
Ηπιο γνωστή περίπτωση δασκάλας που ερωτεύτηκε μαθητή της είναι της Αμερικανίδας Μέρι Κέι Λετουρνό , η οποία έμεινε στη φυλακή από το 1997 ως το 2004 επειδή είχε σχέσεις με τον 12χρονο μαθητή της Βίλι Φουαλάου. Η γνωριμία τους έγινε το 1996, όταν εκείνη ήταν 36 ετών και δασκάλα σε σχολείο της Πολιτείας Ουάσιγκτον και εκείνος μαθητής της. Μόλις ο τότε σύζυγός της, με τον οποίο είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, αντιλήφθηκε ότι η σχέση των δύο είχε προχωρήσει, ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία συνέλαβε τη Λετουρνό. Η πρώτη της καταδίκη ήταν μόνο για έξι μήνες και όταν βγήκε από τη φυλακή ξανάμπλεξε με τον μικρό. Τη δεύτερη φορά έμεινε μέσα επτάμισι χρόνια. Οσο βρισκόταν στη φυλακή γέννησε δύο παιδιά και μετά την απελευθέρωσή της παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, με τον οποίο είναι μαζί σήμερα.
Η Ντέμπρα Λαφάβ συνελήφθη το 2005 στην Πολιτεία της Φλόριδας με την κατηγορία ότι το καλοκαίρι του 2004, όταν ήταν 23 ετών, είχε σχέσεις με έναν 14χρονο μαθητή. Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα του νεαρού και το δικαστήριο την καταδίκασε σε κατ΄ οίκον περιορισμό τριών ετών. Πέρυσι της επετράπη να έχει επαφή με παιδιά.
Η Πάμελα Τέρνερ, καθηγήτρια της Φυσικής Αγωγής σε σχολείο του Τενεσί, συνελήφθη το 2005 με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου. Ηταν τότε 27 ετών και το θύμα ένας 13χρονος μαθητής της. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών, αλλά και μέσα από τη φυλακή συνέχισε να επικοινωνεί με τον νεαρό, στέλνοντάς του γυμνές φωτογραφίες της. Γι΄ αυτό «τσίμπησε» άλλα δύο χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου