Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αισιοδοξία Παπακωνσταντίνου για τα έσοδα

Αδιανόητη, απίθανη και μη λειτουργική η αναδιάρθρωση του χρέους

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Αδιανόητο, απίθανο και μη λειτουργικό χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας ενώ παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επίτευξη των στόχων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 και το 2011.
Μιλώντας σε ημερίδα για την ελληνική χρηματοοικονομική κρίση του κέντρου οικονομικών σπουδών Goethe, που εδρεύει στην Φρανκφούρτη ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ίσως μάλιστα βρεθούμε και μπροστά από τους στόχους».
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου διέψευσε κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. «Δεν μπήκαμε σε αυτήν την επίπονη διαδικασία για να οδηγηθούμε σε αναδιάρθρωση χρέους. Αυτό είναι αδιανόητο, απίθανο και μη λειτουργικό» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Οι αισιόδοξες προβλέψεις βασίζονται μεταξύ άλλων και στην ανοδική πορεία που σημειώνουν τα κρατικά έσοδα τον Σεπτέμβριο. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων για το πρώτο εικοσαήμερο του τρέχοντος μηνός, ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ο πρώτος μήνας που η πορεία των εσόδων θα καλύπτει τους στόχους που έχουν τεθεί από το μνημόνιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα του 20ημέρου του Σεπτεμβρίου εμφανίζονται αυξημένα κατά 22,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Με τις αυξημένες πληρωμές του τελευταίου δεκαημέρου εκτιμάται ότι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει πάνω από τον πήχη του μνημονίου.
Ο υπουργός έδωσε έμφαση τόσο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής προκειμένου να αποκατασταθούν ανισότητες δεκαετιών όσο και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων όσον αφορά το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και την εξυγίανση οργανισμών, όπως ο ΟΣΕ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ακόμη ότι οι πολίτες δείχνουν μεγάλη κατανόηση στην προσπάθεια που γίνεται για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.
Ακόμη αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρωζώνης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, τελικά η Ευρωζώνη έδειξε ότι γνωρίζει να βρίσκει το δρόμο, ώστε να υποστηρίζει τα μέλη της και τον εαυτό της όταν υπάρχουν προβλήματα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου