Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Μικροσκόπιο

Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2010

“Μαζί τα φάγαμε” είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος. Εννοώντας αυτούς που έφαγαν από το Ελληνικό Δημόσιο είτε με διορισμούς είτε με κάθε λογής μίζες. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Πάγκαλος έχει θράσος και είπε μία δόση αλήθειας γιατί η υπόλοιπη αλήθεια είναι όλοι αυτοί που δεν έφαγαν, είτε γιατί δεν μπόρεσαν είτε γιατί δεν θέλησαν.  Όπως φαίνεται στελέχη των κυβερνήσεων, οι πολιτικοί λαμόγια και οι συν αυτώ έφαγαν όχι ο υπόλοιπος λαός. Τώρα όμως κ. Πάγκαλε έχετε το θράσος να βασανίζετε όλο τον Ελληνικό Λαό και όχι μόνο τον Ελληνικό αλλά να διασύρετε όλο τον Ελληνισμό γιατί κατασπαταλήσατε το χρήμα και τα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιδοτήσεις πανηγύρια και διορίζοντας δημοσίους υπαλλήλους. Εάν είχατε θάρρος όμως κύριε Πάγκαλε εσύ και οι πολιτικοί της οκάς όλων των κομμάτων θα τα παρατούσατε και θα πηγαίνατε σπίτι σας. Δεν σας χρειάζεται η Ελλάδα, η Ελλάδα που την κάνατε ξέφραγο αμπέλι δεν σας χρειάζεται ο Ελληνισμός γιατί μας ντροπιάσατε επανειλημμένα. Βρείτε λίγο θάρρος λοιπόν εσείς και όσοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις είσαστε ένοχοι και παρατάτε την πολιτική γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι αρκετοί που ήδη το έκαναν αυτό. Αλλά πρέπει να ακολουθήσετε κι άλλοι. Πρέπει ακόμα να σταματήσουν οι πολιτικοί να δουλεύουν για τα κόμματα και να δουλέψουν για τον τόπο και ο κάθε βουλευτής για την εκλογική του περιφέρεια.



Είπε και λάλησε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Παπακωνσταντίνου:
«Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει, επενδύσεις χωρίς χρηματοδότηση δεν γίνονται». Μπράβο κ. Υπουργέ αλλά αυτό είναι ένα από τα πρώτα κεφάλαια για πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών με κωδικό Economics I (Οικονομικά Ένα).
Πες μας κάτι καινούργιο και κοίτα να μην πουλήσετε άλλο την Ελλάδα μας στους Ευρωπαίους, στους Άραβες…



Κουράγιο που έχει Παπαρήγα!
Κοντά δεκαεννέα χρόνια Γενική Γραμματέας του Κουμουνιστικού Κόμματος και δεν λέει να παραδώσει τη σκυτάλη. Τύφλα να έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι δηλαδή. Την ίδια κασέτα κάθε φορά. Για τη Ρωσία του χθες μιλάει στην Αμερική έρχεται για τις σπουδές της κόρης της. Το σφυροδρέπανο το πέταξε ο κομμουνισμός η κ. Παπαρήγα τα έχει όμως. Πρώτα Έλληνες κυρία Παπαρήγα, πρώτα Έλληνες.


Εξηντάρηδες, εβδομηντάριδες και πάνω είναι οι εθελοντές στα φεστιβάλ
Δεκάδες μηνύματα λάβαμε για ένα άρθρο που είχαμε βάλει τις προάλλες (υπάρχει στο αρχείο) όπου τονίζαμε ότι κατά το πλείστον στα Ελληνικά Φεστιβάλ των ενοριών εθελοντές και εργάτες είναι ηλικιωμένοι. Όλα μα όλα τα μηνύματα λένε ότι έχουμε δίκιο, έτσι είναι. Ας το λάβουμε σοβαρά υπόψη και να κάνουμε κάτι γιατί σε λίγα χρόνια θα σταματήσει ο εθελοντισμός και ίσως χρειαστεί να πληρώνονται αυτοί που ψήνονται πάνω στις ψησταριές και οι κυρίες που φτιάχνουν τα φαγητά, τα γλυκά και τις πίτες.


Έχουν δίκιο οι φορτηγατζήδες;
Φαινομενικά όχι για να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Στην πραγματικότητα όμως έχουν δίκιο γιατί βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται καπνός. Όταν πληρώνεις μία άδεια 300 χιλιάδες ευρώ όταν αγοράζεις φορτηγό 150 χιλιάδες ευρώ και καταχρεώνεσαι και έρχεται ο Ρέππας να σου πει ότι καθένας θα μπορεί να κάνει αυτό το επάγγελμα κι εσύ που χρεώθηκες “too bad”. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα κ. Ρέππα. Κοιτάζετε να κάνετε τις αλλαγές που έπρεπε να αρχίσουν να γίνονται από το 1981 μέσα σε λίγο καιρό. Θα τους βρείτε μπροστά σας τους φορτηγατζήδες όπως θα βρείτε και τους φαρμακοποιούς, τους συμβολαιογράφους και τους ταξιτζήδες. Αυτοί οι τελευταίοι θα δώσουν μεγάλη μάχη μαζί σας. Άραγε θα είσαστε στην ίδια θέση;


Είδατε το “πόθεν έσχες” και τη φορολογική δήλωση του κ. Πάγκαλου; Τώρα με ανακοίνωση προσπαθεί να ανασκευάσει. Τι το επαναφέρετε κ. Πάγκαλε, εσείς την υπογράψατε την αίτηση. Ούτε αμόρφωτος είσαστε ούτε κορόϊδο. Δηλώσατε 56 ακίνητα, έχετε καταθέσεις, είσαστε ένας κεφαλαιοκράτης και όχι Σοσιαλιστής. Να είσαστε ο μόνος… Απλά εσείς κάνατε λάθος και τα δηλώσατε. Γιατί στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για “πόθεν έσχες” αλλά για ”πόθεν αίσχος”.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου