Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Ήλιδας: Μαζί Κότσιφας και Κράλλης στις εκλογές

Ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους

Πεμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2010
Τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα μίας προεκλογικής περιόδου που διαφαινόταν πως θα είναι "υποτονική" η ανακοίνωση της κοινής πορείας του υποψήφιου δημάρχου για τον δήμο Ήλιδας Σάκη Κότσιφα (τον οποίο στηρίζει η ΝΔ, αλλά ο ίδιος τονίζει πως κατέρχεται ως ανεξάρτητος) και του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κράλλη. Είναι όμως αυτή η "ανατάραξη των υδάτων" ικανή να αποτελέσει τροχοπέδη για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου για 4η συνεχή φορά από τον νυν δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και φαντάζει, ιδιαίτερα μετά το επίσημο "χρίσμα" του Κινήματος, ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί;
Ας δούμε λίγο την κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον: Ο κ.Κότσιφας θα ξεκινήσει ούτως ή άλλως με τις ψήφους της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, που θα στηρίξει την επιλογή του κόμματος και τον ίδιο προσωπικά ως δραστήριο επί πολλά χρόνια στέλεχος της ΝΔ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να αντλήσει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως και ο κ.Λυμπέρης άλλωστε από χώρους εκτός ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Κράλλης αναμένεται να δώσει μία επιπλέον σημαντική ώθηση στον συνδυασμό, μιας και διατηρεί, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα, μία ισχυρή βάση ψηφοφόρων, προερχόμενων κυρίως από το "παραδοσιακό" ΠΑΣΟΚ.
Θα ακολουθήσουν εκείνοι οι ΠΑΣΟΚοι που ανέκαθεν στήριζαν Δημήτρη Κράλλη την πορεία του σε ένα συνδυασμό που είναι μεν ανεξάρτητος, όπως διατείνεται ο κ.Κότσιφας, στηρίζεται δε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Αν ναι, τότε πράγματι τα δεδομένα αλλάζουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως εξασφαλίζουν και εκλογική επικράτηση.
Ποια είναι η μάχη λοιπόν που θα κρίνει ποιος θα 'ναι ο νέος δήμαρχος της Καλλικρατικής Ήλιδας ; H μάχη της ...αποχής ενάντια στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Και εξηγούμαι:

Ίσως οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων δημάρχων δεν έχουν κατανοήσει πόσο πολύ έχει "ξενερώσει" ο λαός με κάθε είδους εκλογικές διεργασίες και διαδικασίες. Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί την υποβόσκουσα οργή για κάθε τι που παλιά ονομάζαμε "δημοκρατικό". Διότι, πως να το κάνουμε, δεν τα φάγαμε μαζί με την εκάστοτε κεντρική εξουσία ...
Και ο κόσμος έχει πικραθεί, εξοργιστεί σε πολλές περιπτώσεις, σε βαθμό που η ελευσή του στις κάλπες κρίνεται από αβέβαιη έως απίθανη. Κι εδώ μπαίνουν στο κόλπο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ειδικά στη επαρχία, που όλοι γνωριζόμαστε. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι αυτή που θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Ήλιδας, αλλά και των αλλων δήμων. Το προσωπικό κύρος των επικεφαλής, η δυναμική τους και η απήχηση που έχουν καθώς και η κομματική στήριξη φυσικά και θα παίξουν ρόλο. Αλλά αυτοί που θα σηκώσουν τον κόσμο από την καρέκλα(τον καναπέ τον πουλήσαμε ...) για να πάει να ψηφίσει θα είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και η "πέραση" που έχουν στους ψηφοφόρους.
Υπ' αυτό το πρίσμα,για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας, η συμμετοχή Κράλλη κρίνεται ως απόλυτα θετική και ελπιδοφόρα για το μέλλον του συνδυασμού του κ.Κότσιφα.

Οι δηλώσεις
Σάκης Κότσιφας: «Σήμερα ιδρύουμε Ανεξάρτητη Παράταξη και ο συμβολισμός των προσώπων που μπαίνουν μπροστά, δίνει αξία στον όρο Ανεξάρτητος. Και εγώ και ο Δημήτρης ο Κράλλης είμαστε Αμαλιαδίτες που μέσα από τις διαφορετικές μας πορείες κατακτήσαμε την αυτονομία μας. Η παράταξή μας γεννήθηκε Σήμερα 28 Σεπτέμβρη 2010 από την επιθυμία των πολιτών και όχι από τις επιθυμίες των κομμάτων. Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε οπαδούς. Το πρόγραμμα μας κοιτάζει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η αποστολή μας είναι να μεγαλώσουμε τον τόπο και να του δώσουμε καινούρια αυτοπεποίθηση. Δίνουμε τα χέρια για να δώσουμε λύση στα αδιέξοδα που δημιούργησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η σημερινή μέρα στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο είναι ένα ειλικρινές ευχαριστώ στα κόμματα που το προηγούμενο διάστημα έσπευσαν να υποστηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου. Το δεύτερο μήνυμα είναι ένα θερμό κάλεσμα να προχωρήσουμε αφήνοντας πίσω τις κομματικές διαιρέσεις και κάθε είδους νοοτροπίες κομματισμού που πλήγωσαν τον τόπο. Προχωράμε για τη μεγάλη Νίκη της 7ης Νοέμβρη».

Δημήτρης Κράλλης: «Ο Καλλικράτης θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Αμαλιάδα. Εξαιτίας των χειρισμών της δημοτικής Αρχής Λυμπέρη η Αμαλιάδα μίκρυνε. Η Πηνεία και η Αμαλιάδα ήταν ένα, έτσι κι αλλιώς, δεν αλλάξα τίποτα. Γι’ αυτό το λόγο οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι συναγερμός και η ιστορική μου πολιτική διαδρομή με υποχρεώνει ν’ ανταποκριθώ. Κόντρα σε προκατασκευασμένες λύσεις που αφήνουν έξω από τα πράγματα την κοινωνία. Επειδή ήμουν δήμαρχος δεν είναι υποχρεωτικό να ξάνα είμαι δήμαρχος. Μακάρι το ίδιο να έλεγαν και άλλοι. Παραμερίζω το «Εγώ» και συστρατεύομαι με το Σάκη Κότσιφα. Έναν Αμαλιαδίτη που μπορεί να καταλάβει ότι η Πηνεία είναι προορισμός Ανάπτυξης και όχι προορισμός για τα σκουπίδια. Ένα επιτυχημένο επαγγελματία που ποτέ δεν επιδίωξε την εξουσία για την εξουσία και ζητά αναγνώριση επειδή πρώτα έχει προσφέρει! Είμαστε πολλοί, είμαστε μαζί, θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί πρέπει να μεγαλώσουμε το Δήμο Ήλιδας, να δώσουμε δύναμη στην Πηνεία και να ηγηθούμε της ανάπτυξης του Ηλειακού Κάμπου»

Πηγή: Μπεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου