Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχεται ο Καλλικράτης και νέοι φόροι

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2010 Σε ενάμισι μήνα, 7 Νοεμβρίου θα γίνουν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές από όπου θα βγουν οι νέοι Δήμαρχοι και Δημαρχιακά Συμβούλια και οι νέοι 13 Περιφερειάρχες.
Έτσι βλέπουμε την Πελοπόννησο να είναι χωρισμένη σε δύο Περιφέρειες αφού την μία περιφέρεια αποτελούν οι 5 νομοί: Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και σε άλλη Περιφέρεια που φέρει το όνομα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ανήκουν η Αχαΐα, η Ηλεία και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας που πάντοτε ήταν στη Στερεά Ελλάδα.
Σύμπτυξη έγιναν και στους δήμους και έτσι έχουμε μικρότερο αριθμό δήμων. Στην Ηλεία για παράδειγμα με 200,000 ψήφους έγιναν 7 Δήμοι.
Έτσι έγιναν μάχες για το ποιος θα υποστηριχτεί από τα κόμματα και εάν κάποιος υποψήφιος πίστεψε στις δυνάμεις του και στο έργο που έχει κάνει ή θα έκανε και δεν προτάθηκε από το κόμμα “φίδι που τον έφαγε” αφού εάν δεν υπακούσεις στη γραμμή του κόμματος τότε δεν είσαι καλός. Εάν είναι δυνατό! Και όμως αυτό γίνεται με βιτρίνα το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Σύστημα ολοκληρωτισμού δηλαδή και όχι δημοκρατίας.
Ο κ. Λυμπέρης στην Αμαλιάδα πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ κάτι που διεκδικούσαν κι άλλοι όπως ο Αντινομάρχης κ. Ευγένιος Μπαλκάμος και ο πρώην Δήμαρχος ιατρός κ. Δημήτρης Ράλλης που ήταν κι αυτοί του ΠΑΣΟΚ. Έτσι έχει περιέλθει “γκρίνια στην ομάδα” γιατί απλούστατα το σύστημα είναι καθαρά κομματικό.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο Πύργο με τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Γαβριήλ Λιατσή.
Παρόμοια φαινόμενα είχαμε σε όλη την Ελλάδα και τόσο πριν αλλά και μετά τις εκλογές το κλίμα θα είναι βαρύ με την κομματικοποίηση των Δήμων.
Το άλλο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί είναι τα έσοδα και τα έξοδα των Δήμων. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι για κλάματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει κονδύλια όπως στο παρελθόν και οι Δήμοι θα αναγκαστούν να μαζεύουν φόρους για να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους που σήμερα μπορεί να λέγονται μόνο Δημοτική Αστυνομία ή Οδοκαθαριστές αλλά σε αυτούς θα προστεθούν και άλλοι υπάλληλοι από την Πρόνοια μέχρι το Πολεοδομικό, τους δασκάλους και πάρα πολλούς που σήμερα πληρώνονται από το κράτος.
Όταν ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από στελέχη του κόμματος να θέσουν υποψηφιότητα στην περιφέρεια μη νομίσετε ότι έτρεξαν οι Υπουργοί ή Βουλευτές να δουν ποιος θα προλάβει γιατί απλούστατα δεν τους ενδιέφερε αφού στην πραγματικότητα θα είναι σαν τους εκτελωνιστές για να μαζεύουν φόρους για την Περιφέρεια και τους Δήμους.
Η διαίρεση των περιφερειών σε τύπου καντόνια δεν βοηθά την Ελλάδα τόσο από ιστορικής πλευράς όσο κι από πολιτιστικής.
Το γεγονός ότι η ΝΔ ποιεί την νήσσα και ησύχως δέχεται τις κοσμογονικές αλλαγές στην πολιτικό-οικονομική και διοικητική δομή της χώρας την βάζει και αυτή αντίθετη με τον ψηφοφόρο του Νοεμβρίου που θα είναι ο βαριά φορολογούμενος μετά τις εκλογές.

Βασίλης Καυκάς Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου