Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

"Ασφυξία" στην αγορά από τις κινητοποιήσεις - Σήμα κινδύνου από τον επιχειρηματικό κόσμο

ΠEMΠΤΗ, 30 Σεπτεμβρίου, 2010
Σε ασφυξία βρίσκεται η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος από την συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
«Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ σε ζημιά αυτή τη στιγμή...» δήλωσε ο πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως πάνω από 10.000 κοντέινερς παραμένουν αποκλεισμένα στα βασικά λιμάνια της χώρας με άγνωστο το χρόνο παράδοσης τους στους νόμιμους αποδέκτες τους.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος απέστειλαν επιστολές προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι «ακόμα και σήμερα να λήξουν οι κινητοποιήσεις, θα απαιτηθεί χρόνος δύο εβδομάδων για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά».
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά με επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου και ο Σύνδεσμος Διεθνών Διαμεταφορέων Ελλάδος και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L). Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι 100 εταιρείες - μέλη του Συνδέσμου που απασχολούν πάνω από 6.000 εξειδικευμένα στελέχη, συμμετέχουν υπέρ του 1% στο Α.Ε.Π. και έχουν επιχειρηματική παρουσία σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες όπως στην Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.

"Πεθαίνει" το λιμάνι
Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα στον Πειραιά, όπου σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά, οι ανυπολόγιστης αξίας ζημίες θα οδηγήσουν πολλές από αυτές σε κλείσιμο.
«Μάταια έγινε προσπάθεια να επέλθει συνεννόηση με τους απεργούς, πάντα με πνεύμα συνεργασίας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής διάθεσης, προκειμένου να ανασταλεί η απόφασή τους για συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης και να αποφευχθεί η περαιτέρω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Με ζητούμενο πλέον τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, απευθύνουμε έκκληση στους απεργούς και επαγγελματίες να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη και να αντιληφθούν έστω και τώρα, ότι η τεράστια ζημιά που προκαλείται μετακυλύεται σε όλους μας ανεξαιρέτως, οδηγώντας μας σε οικονομική εξαθλίωση και πραγματικό αδιέξοδο», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.
«Τρία φορτηγά πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Πάτρας χωρίς να μπορούν να ξεφορτώσουν τα κοντέινερ που μεταφέρουν καθώς δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για την εναπόθεσή τους», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Κωνσταντίνος Πλατικώστας.

Πηγή: Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου