Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Συνεχίζεται η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Σ.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2010

Πριν λίγο έληξε η Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων που έγινε στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ όπου αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είναι αντίθετοι με την απόφαση της Κυβέρνησης για την απελευθέρωση των αδειών σε πολλά επαγγέλματα και τα φορτηγά Δ.Σ. είναι κι αυτά στα κλειστά επαγγέλματα.

Να σημειώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε επιστράτευση στους ιδιοκτήτες και τα φορτηγά αλλά κανένας δεν υπάκουσε. Έτσι ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα και άλλα προϊόντα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα.

Εδώ που τα λέμε ήταν οι κυβερνήσεις και η κάθε κυβερνητική πολιτική που δημιούργησε και αυτό το πρόβλημα αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι κατά το πλείστον οι πολιτικοί ήσαν “ανίδεοι” ως προς το αντικείμενο των αποφάσεων για πολλούς κλάδους στην Ελλάδα. Έτσι βλέπουμε το πρόβλημα με τα φορτηγά όπως θα δούμε και με άλλα επαγγέλματα όπως είναι τα ΤΑΧΙ, οι φαρμακοποιοί, οι λογιστές, τα περίπτερα, και πολλά άλλα επαγγέλματα.
Γεγονός είναι ότι έδωσαν το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να πάρουν αυτοκίνητα και πολλοί είναι χρεωμένοι ενώ άλλοι αγόρασαν τις άδειες και βλέπουν τα χρήματα τους να κάνουν φτερά αφού ο καθένας Ευρωπαίος ή Έλληνας θα μπορεί να κάνει το ίδιο επάγγελμα. Με αυτό τον τρόπο μεγάλες κερδοσκοπικές εταιρείες θα μπουν στην αγορά και θα οδηγήσουν τους ιδιοκτήτες σε οικονομική καταστροφή.

Η δυναμική αντιμετώπιση του θέματος από τους φορτηγατζήδες θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την Κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου που προσπαθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ να κάνει αλλαγές στην Ελλάδα που ο Έλληνας ήταν κακομαθημένος αλλά δεν είναι και έτοιμος για αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Μπορεί κάτι να φαίνεται εύκολο στο χαρτί αλλά στην πράξη είναι δύσκολο όταν μιλάμε για το ψωμί του κοσμάκη.
Τώρα τι είδους επιστράτευση είναι αυτή όταν μιλάμε για ασυδοσία στο όνομα της Δημοκρατίας;
Μόνο σε περίοδο δικτατορίας και Εθνικής ανάγκης γίνεται επιστράτευση. Πρέπει οι ένοικοι της πολιτικής να προσέχουν γιατί είναι οι ίδιοι που δημιουργούν τα προβλήματα με τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες και με το να ζουν πολλοί από αυτούς εις βάρος του Ελληνικού λαού και πρωτεύοντα ρόλο παίζει πόσα θα αρπάξουν και πως θα κερδοσκοπήσουν εναντίον του κοινωνικού συνόλου.
Βέβαια δεν μπορώ να ισοπεδώσω το μεγάλο ποσοστό των πολιτικών που πραγματικά είναι ηγέτες και δικαιούνται να είναι πολιτικοί. Αλλά αυτό το ο Α είναι ανεψιός του Β άρα να τον προωθήσουμε ή ο κ. Ρέππας είναι συγγενής του Λαλιώτη και προωθείτε σε υπουργεία ή ο Πάγκαλος προωθεί τη γυναίκα του για δήμαρχο αυτά πρέπει να σταματήσουν. Έτσι αρραβωνιάζονται το Ελληνικό Δημόσιο και κάπου ενάμισι εκατομμύριο είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θέλουν να κάνουν τις μεγάλες καινοτομίες τότε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σύντομα και να πάνε φυλακή όλοι οι “τραμπούκοι” της πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων. Δεν μπορεί π.χ. ο κάθε Άκης, ο Κώστας, ο Θόδωρος ο Παναγιώτης, η Βάσω έτσι για να πω μερικά ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό, και κάθε άλλος να κάνει τεράστιες περιουσίες από την πολιτική εις βάρος του κοινωνικού συνόλου εις βάρος του κράτους. Αυτό είναι κλεψιά, είναι απάτη με όλη τη σημασία των λέξεων.
Όλοι μιλάνε για μίζες, κυκλώματα.
Η δική μου ερώτηση είναι τι κάνει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Υπάρχει; Λειτουργεί;
Εάν η απεργία συνεχιστή για μία εβδομάδα και συμμετέχουν και οι άλλες κατηγορίες των θιγομένων επαγγελμάτων βλέπω μεγάλο πρόβλημα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πιθανή διάλυση της. Ο καιρός θα το δείξει φτάνει να μη καταφύγουν σε ακρότητες.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου