Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Αθώος ο άνδρας που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι

Πέμπτη, 1 Ιουλίου, 2010
Ο Μάσιμο Ταρτάλια, ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε χτυπήσει στο πρόσωπο με μια μικρογραφία του καθεδρικού ναού του Μιλάνου τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το δικαστήριο του Μιλάνου «δε φέρει ευθύνη για τις πράξεις του» και κατά συνέπεια δεν γίνεται να καταδικασθεί.
Η δικαστικός Μαρία Λουίζα Σαβόια αποφάνθηκε βασιζόμενη στην έκθεση των ειδικών επιστημόνων ότι ο Μάσιμο Ταρτάλια είναι κοινωνικά επικίνδυνος και θα πρέπει να παραμείνει επί ένα χρόνο στην θεραπευτική κοινότητα στην οποία έχει ήδη εισαχθεί, με το καθεστώς του κατ’ οίκον περιορισμού, χωρίς να έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος σε δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά την στιγμή της επίθεσης "δεν έφερε την ευθύνη των πράξεών του".
Παράλληλα, όμως, οι ειδικοί τονίζουν ότι η κατάσταση του κατηγορούμενου "τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει σαφή βελτίωση".
Ικανοποιημένος ο πατέρας του Μάσιμο Ταρτάλια δήλωσε πως "ελπίζει να μπορέσει να αγκαλιάσει σύντομα, στο σπίτι, το παιδί του".
"Ο πελάτης μου είναι πολύ καλύτερα και έχει μετανιώσει ειλικρινά για την πράξη του", δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης, Ντανιέλα Ινσάλακο.
Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, του "Λαού των Ελευθεριών", Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο, εξέφρασε την αντίθεση της σε αυτή την απόφαση τονίζοντας πως "με τη δικαστική απόφαση επιβάλλεται ένα ανησυχητικό προηγούμενο. Όποιος επιτίθεται και προσπαθεί ακόμη και να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό, ή άλλους υψηλούς θεσμικούς ιθύνοντες, δεν μπορεί να καταδικασθεί, διότι δεν φέρει ευθύνη για τις πράξεις του".

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου