Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Το ελληνικό κράτος επιδεικνύει συμπεριφορά εισπρακτικής εταιρείας. Nα πάρουν το τριχίλιαρο

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά και τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών όπου θα παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι κάτοικοι του Δήμου Ωλένης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, θα ζητήσει ο δήμαρχος Ωλένης κ. Γιάννης Παναγόπουλος να γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και να σταματήσει η διαδικασία επιστροφής του τριχίλιαρου από τους πυρόπληκτους. Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου καθώς, όπως δήλωσε, καθημερινά γίνεται αποδέκτης της αντίδρασης δεκάδων πολιτών που παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια, από την Δ.Ο.Υ. πλέον, για την επιστροφή του βοηθήματος που έλαβαν αμέσως μετά τις φωτιές.
Ενός βοηθήματος που για πολλούς πυρόπληκτους αποδείχθηκε βασανιστικό... «Εκφράζοντας το σύνολο των δημοτών έχω καυτηριάσει την εμμονή του κράτους να κυνηγά τους πυρόπληκτους και ανυπεράσπιστους πολίτες προκειμένου να επιστραφούν τα «τριχίλιαρα της ντροπής». Το συμβολικό επίδομα αλληλεγγύης που δόθηκε άκριτα στους πάντες σε συνθήκες απόλυτης ανάγκης των πολιτών. Ηχούν ακόμη στα αυτιά μας οι παροτρύνσεις των τότε κυβερνητικών παραγόντων «να πάνε όλοι να πάρουν το τριχίλιαρο»... Η αιτία του προβλήματος είναι μία. Το ελληνικό κράτος επιδεικνύει συμπεριφορά εισπρακτικής εταιρείας. Συμπεριφορά απαράδεκτη στη συγκυρία που διανύουμε», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, και συνέχισε: «Οι εφορίες αντί να κυνηγούν αυτούς που κατάκλεψαν τον δημόσιο πλούτο και οδηγούν τη χώρα στην εντατική της διεθνούς οικονομίας, κυνηγούν ανήμπορούς γέροντες και άνεργους οικογενειάρχες που ποτέ δεν αποδείχθηκε αν έπρεπε ή όχι να λάβουν το τριχίλιαρο. Έρχονται καθημερινά καινούργια ειδοποιητήρια από τη Δ.Ο.Υ που ενημερώνουν για την πληρωμή, διαφορετικά το ποσό θα τοκίζεται με τον ανάλογο τόκο κάθε μήνα».

Να γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις
Ο δήμαρχος Ωλένης επικαλέστηκε την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα έδινε τέλος σ' αυτή την κατάσταση και καλεί όλους τους βουλευτές του Νομού και την πολιτεία να πάρουν θέση. «Δεν θα ανεχθώ εφεξής να συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου. Καλώ τους βουλευτές της Ηλείας και κάθε θεσμικό παράγοντα να πάρουν θέση μάχης στο πλευρό των δημοτών της Ωλένης. Καλώ την ελληνική πολιτεία να αποδείξει ότι σε αυτή τη χώρα κατοικούν ακόμα η ηθική και η κοινή λογική».Όπως ενημέρωσε, τις επόμενες μέρες θα αποσταλούν επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών όπου θα περιγράφεται η σημερινή κατάσταση αλλά και οι προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. «Ο πρόεδρος έχει επισκεφτεί την περιοχή και νομίζω ότι ξέρει για ποια περιοχή και ποιο Δήμο μιλάμε και πιστεύω ότι θα ευαισθητοποιηθεί. Και πρέπει να ευαισθητοποιηθεί γιατί είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η ελληνική πολιτεία χαρίζει δισ. σε ανώνυμες εταιρίες να κυνηγάει γέροντες και άνεργους αγρότες».Επιπλέον, ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις και οι θέσεις τους αφορούν στους αγρότες κατοίκους του Δήμου και τους ετεροδημότες που έχουν αγροτικό εισόδημα και όχι σε όσους επιτήδεια εισέπραξαν το βοήθημα. «Μιλάμε για τους αγρότες κατοίκους του Δήμου, τους ετεροδημότες που έχουν αγροτικό εισόδημα που δικαιούνταν βάσει των πρώτων εξαγγελιών της κυβέρνησης το επίδομα. Και σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για τις ορδές που έφτασαν στην Ηλεία μετά τις φωτιές και «στρατοπέδευσαν» στην πλατεία και στους γύρω δρόμους για να εισβάλλουν στις τράπεζες και να πάρουν τα χρήματα. Επίσης δεν μιλάμε για αυτούς οι οποίοι πήραν το επίδομα οι ίδιοι από δύο ή περισσότερες τράπεζες» και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα στο Δήμο Ωλένης είναι πιο έντονο γιατί υπήρξε μεγάλη καταστροφή σε όλα τα δ.δ., ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγρότες, το εισόδημα των οποίων εκμηδενίστηκε.

Πού να βρεθούν τα χρήματα;
Τόσο στην έδρα του Δήμου Ωλένης, στο Καράτουλα, όσο και στα υπόλοιπα δ.δ. κοινό θέμα συζήτησης των περισσοτέρων είναι τα ειδοποιητήρια της εφορίας για την πληρωμή του βοηθήματος. «Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά» μας λέει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και τονίζει: «Προεκλογικά μας είπαν ότι θα σταματήσουν ό,τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί τώρα μας τα ζητάνε πάλι πίσω;». «Ο κόσμος διαμαρτύρεται. Ακόμη και εκείνοι που το ποσό δεν έχει βεβαιωθεί από την εφορία, φοβούνται ότι σύντομα θα γίνει και θα ζητάνε τα χρήματα πίσω», σημειώνει ο κ. Παναγιώτης και υπογραμμίζει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν να τα επιστρέψουν πλέον. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Πού να βρει κάποιος τα λεφτά δύο χρόνια μετά για να τα επιστρέψει;».

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Βίκυ Γκουγκουστάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου