Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Έκτακτη σύσκεψη για το αγροτικό --- Στα άκρα η αντιπαράθεση αγροτών - κυβέρνησης

Ουρές φορτηγών σχηματίζονται και πάλι στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών

Η στάση των αγροτών προκαλεί πολιτικό "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση

"Πονοκέφαλο" προκαλεί στην κυβέρνηση η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων η οποία έχει παραλύσει την οικονομία.    Η κατάσταση που διαμορφώνεται εκτιμήθηκε νωρίτερα σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και με την συμμετοχή της αρμοδίας υπουργού Κατερίνας Μπατζελη και του υπουργού Υποδομών Δ. Ρεππα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Αθανασάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
Η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς οι παραγωγοί δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τα μπλόκα παρά τις εκκλήσεις της υπουργού Αγροτική Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή για υπομονή.   Ουρές φορτηγών σχηματίζονται και πάλι στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών όπου οι αγρότες από τις 11 το πρωί κρατούν αποκλεισμένη τη συνοριακή διάβαση και επιτρέπουν μόνο τη διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων προς και από τη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα, στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας παραμένουν οι αγρότες. Συγκεκριμένα, κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών, και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Κλειστά παραμένουν και τα σύνορα στο Ορμένιο Έβρου, μετά τις 6 το απόγευμα έκλεισε και το τελωνείο Δοϊράνης, ενώ μέσω του τελωνείου Εξοχής Δράμας επιτρέπεται μόνο η διέλευση ΙΧ αυτοκινήτων με προορισμό τη Βουλγαρία και αντίστροφα.
Στη Δυτική Μακεδονία εξάλλου, τα τρακτέρ παραμένουν και διακόπτουν την κυκλοφορία στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού και στην παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης (κόμβος Βογατσικού Καστοριάς), ενώ ανοιχτός παραμένει ο οδικός κόμβος Κρυσταλλοπηγής, ο οποίος έκλεισε για δύο ώρες το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι στα μπλόκα σε δύο σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών (Νίκαια και Μικροθήβες) διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Στάθης Κλωνάρης, επισήμανε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις προκάλεσαν σταδιακά στρεβλώσεις τόσο στην ελληνική γεωργία όσο και στην νοοτροπία του έλληνα αγρότη που περιμένει να του πει το κράτος τι θα καλλιεργήσει.

Κινητοποιήσεις και από τους τελωνειακούς
Μετά τους αγρότες, σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι αποφάσισαν προειδοποιητική 48ωρη απεργία στις 11 και 12 Φεβρουάριου αντιδρώντας στη μείωση των επιδομάτων τους κατα 10%.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου