Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Σχεδίαζαν θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο για να ρίξουν τον Ερντογάν

Αποκαλύψεις για συνωμοσία των «πασάδων» κατά του πρωθυπουργού
ΑΓΚΥΡΑ Oι τούρκοι «πασάδες» σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν ακόμη και διά της πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα. Αυτό αποκαλύπτει με χθεσινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ», η οποία έχει πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις των «σκοτεινών σχεδίων» των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως το σκάνδαλο των παρακρατικών εθνικιστών της οργάνωσης Εργκενεκόν και το Σχέδιο Κλωβός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το άκρως απόρρητο «Σχέδιο Βαριά» αφορούσε την πρόκληση έντασης με την Αθήνα λίγο μετά την άνοδο στην εξουσία του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στα τέλη του 2002. Αυτό θα επιτυγχανόταν, μεταξύ άλλων, ακόμη και με την πτώση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό ή με προβοκάτσια, με πρόκληση πτώσης του από τους ίδιους τους Τούρκους. Στην κατάρτιση του μυστικού σχεδίου φέρονται να έλαβαν μέρος 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ανώτατοι. Το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.
Υπό τον τίτλο «Καθήκον», το «Σχέδιο Βαριά» αναφέρει ότι «με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων».

Συγκεκριμένα, «κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Αν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και αν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα μέσα ενημέρωσης ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του ΑΚΡ στο θέμα αυτό».
Όπως επίσης αναφέρεται στην «Ταράφ», «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε χθες «απαράδεκτη» την πράξη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αρμενίας να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» στα πρωτόκολλα που υπογράφηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές κατά την ιστορική συμφωνία συμφιλίωσης του περασμένου Οκτωβρίου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου