Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Γη και Ύδωρ οι Δήμαρχοι της Ηλείας

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ομόφωνη ήταν η χθεσινή απόφαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων (γνωστή σαν ΤΕΔΚ) Ηλείας, για το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης Καλλικράτης για την νέα αρχιτεκτονική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Περιφέρειες. Όλοι είπαν ότι πρέπει να εφαρμοστει το σχέδιο Καλλικράτης αφού εξασφαλίσουν το οικονομικό. Ο μόνος που φέρεται να είχε φόβους ήταν ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος που είπε «όχι αοριστολογίες».

Έχουμε απορία πως δέχονται έτσι ομαλά χωρίς ουσιαστική ενημέρωση το ποιες θα είναι οι αλλαγές και ποια τα όρια των Δήμων. Ακόμα δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες που θα παραχωρηθούν από το κράτος στους Δήμους. Το οικονομικό να εξασφαλίσουν και τα άλλα είναι Ο.Κ.. Μα καλά οι Δήμοι δεν έχουν νομικούς να μελετήσουν και να κάνουν προτάσεις, να διεκδικήσουν; Το είπαν, Γερμανικό, το είπαν Ελβετικό το σύστημα. Το είπαν Καποδίστριας 2. Τώρα Καλλικράτης. Ωραία και μεγάλα ονόματα αλλά η γνώμη των τοπικών αρχόντων και παραγόντων με ενδιαφέρει.
Άντε ότι πει η κυβέρνηση; Η κάθε κυβέρνηση. Η σημερινή, η χθεσινή, η αυριανή; Δηλαδή συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι και ¨συμφώνησαν" να μη "διαφωνήσουν"!!!

Μερικοί από τους Δημάρχους άφησαν ανοικτό το θέμα μέχρι την 5η Φεβρουαρίου και περιμένουν να δουν το τελικό σχέδιο. Ενώ ενδιάμεσα θα κάνουν και κάποιες εισηγήσεις και εάν τους ακούσουν… καλώς.

Αύριο όμως που θα υποχρεωθούν να «μαζέψουν» φόρους από το λαό για το Δήμο για τη χώρα θα λένε ότι φταίει η κυβέρνηση. Τώρα έχουν όλο το χρόνο να «παζαρέψουν» τα συμφέροντα του Νομού Ηλείας και των Δήμων του. Σήμερα όπως φαίνεται είναι εύκολο να γίνεις πολιτικός, αλλά το αποτέλεσμα; Αύριο που θα συμπτύξουν δήμους και θα αλλάξουν την ιστορία του τόπου θα νίπτουν τας χείρας τους. Έτσι γίνεται, πάντα. Μετά θα λένε, φταίει το κόμμα, φταίει η Κυβέρνηση, όποιο κόμμα, όποια κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου