Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το ΗΛΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και η ΗΛΕΙΑ.

Γειά σας φίλοι ομογενείς και κατ΄ αρχήν να σας ευχηθώ καλή χρονιά για το 2010.
Αξιότιμε κ. Βασίλη Καυκά, πριν από μερικά χρόνια είχαμε γνωριστεί στην Αμαλιάδα και είμαι σίγουρος, αφού βλέπω εσάς στο site, ότι θα πάει καλά.

Διαβάζω αυτά που γράφετε για το Ηλειακό Χωριό και νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά.

Είμαι Αμαλιαδίτης και έχω συγγενείς στην μακρυνή Αυστραλία, που θέλουν να επιστρέψουν και δεν έχουν την δυνατότητα. Κάποτε μου έγραψαν το ενδιαφέρον τους για το Χωριό στο Βαρθολομιό αλλά μετά κάθε τόσο, διάβαζα στις εφημερίδες μόνο λόγια.

Από το 1990 ακούμε για το Ηλειακό Χωριό για εσάς τους ομογενείς του εξωτερικού που κατάγεστε από την Ηλεία και τίποτα δεν βλέπουμε. Εμείς εδώ το περιμένουμε μήπως και βελτιωθεί κάτι από την οικονομική κατάσταση του τόπου, με ένα τέτοιο μεγάλο έργο.

Ο χώρος στις Θίνες Βαρθολομιού σας παραχωρήθηκε χάρις στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε την δεκαετία του ΄90. ‘Όμως όλες οι κυβερνήσεις αδιαφόρησαν για το θέμα, και νομίζω λόγω έλλειψης εκλογικού ενδιαφέροντος. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το καλό και την οφέλεια του τόπου μας. Για τις μελλοντικές επενδύσεις στο Νομό και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη που έχει η κατασκευή του Ηλειακού Χωριού.

Ο δήμος του Βαρθολομιού ενδιαφέρεται να εξυπηρετεί τους τοπικούς παράγοντες με στενά κομματικά - εκλογικά ενδιαφέροντα και δεν βλέπει το συμφέρον του.

Αυτοί οι Προβληματισμοί όμως, έπρεπε να έχουν απαντηθεί 10 χρόνια πριν.

Σήμερα ζητάτε εσείς, το 2010 να ενδιαφερθούν ποιοί ;

Ο χώρος όμως είναι δικός σας. Ξεκινήστε να φτιάχνετε το όνειρο πραγματικότητα διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη σας. Εσείς μπορείτε σαν δραστήριοι Έλληνες.

Αλλιώς το τελευταίο που σας μένει είναι να περιμένετε την εκλογή των ομογενών στην βουλή μήπως και σας υπολογίσουν. Με βάση τα κλασσικά εκλογικά ενδιαφέροντα.

Αύριο όμως αλλάζει η γνωστή διαίρεση σε νομούς και θα ψηφίσουμε για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, όπου θα είμαστε οι τρίτοι μετά τους Αχαιούς και τους Αιτωλούς.

Ποιος θα ενδιαφερθεί για τους Ηλείους ;

Θα γίνει αυτό που δεν έγινε 20 χρόνια τώρα ;

Γι΄ αυτό νομίζω ότι μόνο εσείς μπορείτε ΤΩΡΑ να αρχίσετε το μεγάλο έργο που λέγεται Ηλειακό Χωριό, κι αφού θα έχετε αύριο εκλεγμένους δικούς σας βουλευτές, θα καταφέρετε να έχετε ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ την στήριξη της πολιτείας.

Αυτά έχει η πατρίδα μας, και γι αυτό βρισκόμαστε συνέχεια πίσω από τους καιρούς και τις εξελίξεις.

Με Πατριωτικούς χαιρετισμούς

Χαράλαμπος Λιβέρης

Αμαλιάδα Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου