Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πάγκαλος: «Έσχατη μειοψηφία οι αγρότες στα μπλόκα»

«Έσχατη μειοψηφία» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος τους αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και επισημαίνει ότι δεν ξεπερνούν στον αριθμό τους 600. Ταυτόχρονα κατηγορεί το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα ότι βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τακτική ορισμένων αγροτών εντάσσεται στη στη λογική της κυρίας Παπαρήγα «έχουμε πόλεμο». Ο εμφύλιος πόλεμος ήταν μια τραγωδία την προηγούμενη φορά, αυτήν τη φορά τείνει να είναι τραγωκωμωδία!»

Για την οικονομία
Ο Θ. Πάγκαλος, σε στο «Έθνος της Κυριακής» διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχέδιο Β» για την οικονομία και χαρακτηρίζει «πρόκληση εθνικού μεγέθους» την υπέρβαση της δημοσιονομικής κρίσης. Διασκεδάζει δε τις φήμες για αποκλίνουσες γραμμές από τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου, λέγοντας ότι Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη «είναι σιαμαίοι».

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι υπουργός Οικονομικών σε μια χώρα που πάσχει και έχει στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος και του χρέους. Η κυρία Κατσέλη έχει στόχο την ανάπτυξη, να αυξηθεί η απασχόληση. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικές προσεγγίσεις, θέλουν διαφορετικές ευαισθησίες, δεν είναι όμως αντιφατικά μεταξύ τους. Αν αυξηθεί η παραγωγή, αν επιτύχει η κυρία Κατσέλη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα», επισημαίνει.

Για το Δημόσιο
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατυπώνει και την πρόταση για περιορισμό της μονιμότητας στο δημόσιο ούτως ώστε να υπάρχει, όπως λέει, «ευλιγισία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
«Η ελληνική κεντρική διοίκηση διογκώθηκε υπέρμετρα από το φαύλο πελατειακό κράτος. Γιατί να είναι μόνιμοι οι αεροσυνοδοί; Επαψαν να είναι μόνιμοι και τα αεροπλάνα πετάνε εξίσου καλά. Γιατί να είναι μόνιμοι ορισμένοι φύλακες, καθαριστές, να έχουν μια καλή σύμβαση, την προστασία των εργατικών νόμων, που στην Ελλάδα είναι προστατευτικοί. Να περιοριστεί η μονιμότητα στους χώρους για τους οποίους ήταν προορισμένη. Εκεί που η κομματική παρέμβαση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον πολίτη», καταλήγει ο κ. Πάγκαλος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου