Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στην Ηλεία «παραμένει» ο Επικούριος Απόλλωνας - Κέρδισε το δίκιο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε  όλους
Στην «θέση» του παραμένει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα μετά την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, έπειτα από ερώτημα του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έκρινε την απόφαση «μεταφοράς» στη Μεσσηνία ως μη νόμιμη.
Τα θετικά νέα ανακοίνωσε από την Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ενώ ο νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας με δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του:
«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι υπάρχει θετική εξέλιξη για το θέμα της αποκατάστασης της αδικίας και της μεταφοράς του Επικούριου Απόλλωνα στη Μεσσηνία, διότι με ανακοινώσεις τις οποίες έκανε στη Βουλή ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, υιοθετεί πλήρως τα αιτήματα όλων των Ηλείων.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, μετά από ερώτημα που είχε κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, έκρινε την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 437/10-09-2009 ως μη νόμιμη, διότι όταν λέμε η διόρθωση σφαλμάτων, εννοούνται μόνο γραφικά ή λογιστικά σφάλματα και όχι βεβαίως μετά από 23 χρόνια από τη δημοσίευση της αρχικής απόφασης οριοθέτησης του Ναού από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μετά από αυτό, όπως δήλωσε ο Υπουργός, το Υπουργείο Πολιτισμού και αυτός προσωπικά, υποχρεούται να ανακαλέσει την απόφαση του πρώην Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά με νέα απόφαση και δημοσίευση της στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ικανοποιώντας έτσι τα αιτήματα, το δίκιο και τον αγώνα των Ηλείων.
Σας ενημερώνουμε ότι η βασική επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από τον Υπουργό στη Βουλή είναι η επιχειρηματολογία που είχαμε και εμείς στις συγκεντρώσεις, στα Υπομνήματα μας, στα έγγραφα μας, στον αποκλεισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.
Προσωπικά νιώθω ικανοποιημένος, διότι έναν αγώνα που ξεκίνησα εγώ και η Νομαρχία από τις 14-09-09 με το αρχικό μας έγγραφο προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και μέσα από πολλές δράσεις και προς τη προηγουμένη κυβέρνηση που πήρε την απόφαση και στην τωρινή Κυβέρνηση και πρωτοβουλίες δικαιώθηκα και δικαιώθηκαν όλοι οι Ηλείοι.
Κέρδισε το δίκιο, το σωστό και το νόμιμο. Ο Ναός του Επικούριος Απόλλωνας ανήκει και πάλι στην Ηλεία, δικαιώθηκε το δίκαιο αίτημα μας , ο ναός αποδόθηκε εκεί που να ανήκει διοικητικά , στην Ηλεία στην Ολυμπία και στην μητέρα Φιγάλεια Γη , στη Φιγαλία που είναι η μάνα-πόλη του Ναού.»
«Θεωρούμε τον Ναό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»
Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω ότι θεωρούμε τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως άλλωστε το έχει κρίνει και η UNESCO, ένα μνημείο το οποίο δεν περιορίζεται στα όρια ενός Νομού, αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.

Εμείς οι Ηλείοι, οι Αρκάδες και οι Μεσσήνιοι είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, τιμούμε και προφυλάσσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ερίζουμε για το που ανήκει αυτή η κληρονομιά, ανήκει στον κάθε Έλληνα και σε όλον τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ηλείους και Ολυμπίους , τους Βουλευτές του Νομού & όλων των Κομμάτων και τους Δημάρχους για τον αγώνα τους από οποιαδήποτε μετερίζι.

Τέλος, καλώ άλλη μια φορά όλους τους Ηλείους και όλους τους κατοίκους των όμορων Νομών, όλους τους Έλληνες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συνέχεια της αναστήλωσης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, τη δημιουργία Μουσείου στην περιοχή του Ναού και τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή, που να αγκαλιάζει και τους τρεις νομούς (Ηλεία – Μεσσηνία – Αρκαδία) και τέλος να συγκροτήσουμε Μέτωπο για την επιστροφή της Ζωοφόρου του Ναού από το Βρετανικό Μουσείο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου