Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα, όλη η Αμερική κοιτάζει στη Βοστώνη

Σήμερα είναι οι εκλογές για την ανάδειξη του/της Γερουσιαστή που θα εκλεγεί στη Μασσαχουσέττη. Έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτή η εκλογή που ολόκληρη η Αμερική παρακολουθεί την εξέλιξη και το αποτέλεσμα. Όπως είχαμε γράψει πριν δύο ημέρες (κοιτάξτε εδώ στο αρχείο πριν δύο μέρες για λεπτομέριες) αντιμέτωποι είναι από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο νυν τοπικός Γερουσιαστής Scott Brown, από το Δημοκρατικό κόμμα η Γενική Εισαγγελέας (κάτι σαν Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά που εκλέγεται) Martha Coackle και ο ανεξάρτητος Joseph Kennedy (καμία συγγένεια με την γνωστή οικογένεια των μεγάλων πολιτικών Kennedy).


Είναι τόσο μεγάλης σημασίας η εκλογή αυτή για την Αμερική και πιθανόν όλο τον κόσμο που ήρθαν αρκετοί μεγάλοι πολιτικοί να συμπαρασταθούν στους δύο πρώτους που έχουν και το προβάδισμα. Το Σάββατο ήταν στη Βοστώνη για να υποστηρίξει τον Brown ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποψήφιος για την προεδρία της Αμερικής Rudy Julliani και από τους Δημοκρατικούς για να βοηθήσει την κυρία Coackley ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής Bill Clinton. Ενώ την Κυριακή βρέθηκε στη Βοστώνη Barack Obama για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Martha Coackley.

Υπάρχουν δεκάδες συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών από την Αμερική ενώ οι διαφημίσεις στην τηλεόραση και το Ραδιόφωνο έχουν ξεπεράσει κάθε άλλη προεκλογική αναμέτρηση όλων των εποχών. Τα τηλέφωνα στον εγγεγραμμένων ψηφοφόρων κτυπούν ασταμάτητα για να πάρουν την ψήφο όχι μόνο των εγγεγραμμένων στο κάθε κόμμα αλλά και από το αντίπαλο στρατόπεδο και τους ανεξάρτητους.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα που είναι η μειοψηφία στη Μασσαχουσέττη έχει φέρει κόσμο να κρατούν πινακίδες του Brown από κάθε μεριά της Αμερικής. Από την άλλη μεριά η Δημοκρατική μηχανή δουλεύει νύχτα και μέρα.

Τα χθεσινοβραδινά προγνωστικά είναι φέρνουν τους διεκδικητές 51% Brown, 46% Coackley, 3% Kennedy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου