Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή Αναγνώστη

Αγαπητοί

Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα και σε ανώτερα. Το πληροφορήθηκα από ένα φίλο μου και σας έγινα τακτικός επισκέπτης.   Αντιλαμβάνομαι ότι κάνετε καλή προσπάθεια για να κρατήστε το «ύφος» και το «ήθος» υψηλό και μπράβο σας. Αλλά είναι μερικά πράγματα που απασχολούν τον Ελληνισμό που δεν πρέπει να τα «κουκουλώνουμε».

Διάβασα για τα δύο παιδάκια από την Αφρική που όπως έγραψε ο Εθνικός Κήρυκας δεν τα δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ειλικρινά δάκρυσα. Μα είναι δυνατόν; Εάν δεν μπορούσε η Αρχιεπισκοπή ας εύρισκε κάποιον άλλον που μπορεί να βοηθήσει. Τι εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος όταν έγραψε στο θείο των παιδιών "ότι προσεύχεται στο θεό να βοηθήσει τα παιδιά;"

Ύστερα από δέκα χρόνια αρχιεπίσκοπος αντέδρασε σαν ένας αγράμματος καλόγερος. Ντροπή και αίσχος. Καλό θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του και να κάνει ότι μπορεί για να βρουν τα παιδάκια ένα σπίτι να ζήσουν σαν άνθρωποι. Συμπεριφορά σαν αυτή μας διώχνουν από τις εκκλησίες.

Μιλούσα χθες με την οικογένεια μου και τα παιδιά μου (δύο γεννημένα εδώ και ένα στην Ελλάδα) μου είπαν ότι δεν θα ξαναπάνε στην εκκλησία γιατί το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι.

Κώστας Κ., Νέα Υόρκη
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ αναγνώστη σε ευχαριστούμε που αφιέρωσες το χρόνο σου να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας και για τον κόπο να γράψεις την επιστολή.
Πρώτα-πρώτα δεν κουκουλώσαμε τίποτα. Η έγκριτη εφημερίδα του ελληνισμού Εθνικός Κήρυξ έγραψε άρθρα για τα ανωτέρω που μας γράφετε τα οποία διαβάσαμε κι εμείς και ανησυχούμε.  Γιατί για να γράψει κάτι ο Κήρυκας πάει να πει ότι έχει ντοκουμέντα.
Προσπαθούμε να υποβαθμίζουμε τα αρνητικά για το καλό του Ελληνισμού.  Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ο κόσμος φεύγει από τους ναούς τους οποίους τους έκτισαν οι μετανάστες με το υστέρημα τους και ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία ήταν ένα. Με αυτό λέμε ότι με το άδειασμα των ναών θα αδειάσουν και οι ¨δεξαμενές¨ του Ελληνισμού. Ας το κοιτάξουν καλά οι Ιεράρχες, ιδιαίτερα ο Αρχιεπίσκοπος. Τώρα που είναι νωρίς γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.


Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου