Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Όργιο παρανομιών στην Υγεία

Παράνομες δοσοληψίες και δωροδοκίες των γιατρών που εργάζονται στο ΕΣΥ, καθώς και πλήθος άλλων παρανομιών που σχετίζονται με προμήθειες, παράνομες γνωματεύσεις και συνταγογραφήσεις αναφέρονται μεταξύ άλλων στην πολυσέλιδη έκθεση του σώματος επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων που διατηρούσαν γιατροί μέσα σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξυπηρετούν τους δικούς τους ασθενείς(!), ενώ σε άλλη περίπτωση ιδιώτης γιατρός συνελήφθη κι παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη αφού αντί για φάρμακα στην ουσία συνταγογραφούσε ναρκωτικά...
Επιπλέον, γιατροί που συνεργάζονταν με τον ΟΠΑΔ (Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου) αλλά και υπάλληλοι του ταμείου καλούνται να επιστρέψουν 800 χιλιάδες ευρώ για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Πηγή: ΣΚΑΙ, Ορσαλία Φυτά, Μελίνα Τσέλιου, 29, Ιανουαρίου, 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου